Με Βασίλη Βασιλικό ξεκίνησε το 9ο Chania Film Festival στο Πνευματικό Κέντρο | Video+Photos

με-βασίλη-βασιλικό-ξεκίνησε-το-9ο-chania-film-festival-σ-1301667

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, στις 8 το βράδυ το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, με προβολές και πολλές παράλληλες δράσεις, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, τιμώντας τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, έκανε πρεμιέρα με μια εμβληματική συνεργασία, που δημιούργησε μία από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού σινεμά. Το Ζ του Κώστα Γαβρά, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού και σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Το zarpanews.gr βρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο και απαθανάτισε την έναρξη της εκδήλωσης με τον Βασίλη Βασιλικό να δηλώνει: «Το Ζ κατά κάποιο τρόπο είναι επίκαιρο στις μέρες μας, ζούμε περίπου μια ίδια εποχή σήμερα. Έχει άλλα στραβά λόγω της πανδημίας, αλλά ουσιαστικά έχει μια επικαιρότητα. Μακάρι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου να υπήρχε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος».

Με την σειρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, μίλησε με δύο λόγια γι’ αυτό το «θεσμό», όπως χαρακτήρισε το Φεστιβάλ, λέγοντας πως είναι το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός για το Πνευματικό Κέντρο των Χανίων. Ο Κινηματογράφος μάς κάνει να προβληματιστούμε για το χθες, το σήμερα και το αύριο. Υπάρχει κόσμος που ενισχύει όλη αυτή τη δράση και είναι το πιο σημαντικό, συμπλήρωσε. Τόνισε πως η έναρξη του Φεστιβάλ με το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την απουσία του.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε πόσο σημαντική είναι αυτή η δράση για την πόλη μας και πόσο πολύ ελκύει το ενδιαφέρον όχι μόνο των ανθρώπων του πολιτισμού και του κινηματογράφου αλλά συνολικά. «Είμαι σίγουρος, ότι χρόνο με το χρόνο, σκαλοπάτι – σκαλοπάτι εδραιώνεται σαν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα σε εθνικό επίπεδο» ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος.

Λίγο πριν την έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε online σύνδεση με τον Κώστα Γαβρά, συγγραφέα του βιβλίου Ζ, όπου μένει στο Παρίσι και καλωσόρισε τον κόσμο.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook