Με τους εκπροσώπους της «μεσαίας τάξης» συναντάται ο Τσίπρας, εν όψει ΔΕΘ

με-τους-εκπροσώπους-της-μεσαίας-τάξη-1521127

Με τις οργανώσεις που εκφράζουν την λεγόμενη «μεσαία τάξη» συναντάται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει του κυβερνητικού προγράμματος που πρόκειται να παρουσιάσει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι πρόκειται για το «ξεχασμένο» κοινωνικό τμήμα στις κυβερνητικές εξαγγελίες που σήμερα ταλανίζεται από τις οικονομικές επιβαρύνσεις που «άφησε» η πανδημία και την οικονομική-ενεργειακή κρίση του σήμερα. Στην εκτίμηση αυτή φαίνεται να συμφωνούν και οι μικρομεσαίοι.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατή δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργου Καβαθά που επισήμανε αποτιμώντας τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: «Η περίφημη μεσαία τάξη, οι άνθρωποι της παραγωγής και της εργασίας, οι άνθρωποι των μικρών επιχειρήσεων που στήριξαν την εκλογή Μητσοτάκη δεν άκουσαν παρά ελάχιστα από τον Πρωθυπουργό.

Έδειξε να μην συμμερίζεται την ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων «μικρομεσαίων», των οποίων οι προσδοκίες για το μέλλον παραμένουν χαμηλές λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργεί η παράλληλη εξέλιξη της υγειονομικής, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης».

Πρόσθεσε ότι «οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν αγγίζουν πολύ κρίσιμα θέματα της αγοράς όπως η ρύθμιση χρέους προς τον ιδιωτικό τομέα, το Δημόσιο και τις τράπεζες ή η ενίσχυση της ρευστότητας ή τα αυξανόμενα λειτουργικά κόστη και κόστη πρώτων υλών των επιχειρήσεων».

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook