Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε ο Διγαλάκης – Θέματα του Αεροδρομίου Χανίων και του στρατού στο επίκεντρο

με-τον-υπουργό-εθνικής-άμυνας-συναντή-1410247

Θέματα υποστήριξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, αλλά και το ζήτημα της περαιτέρω αύξησης της χωρητικότητας του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» ως προς τον μέγιστο αριθμό αφίξεων/αναχωρήσεων εμπορικών πτήσεων τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα έθεσε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο είχε συνάντηση εργασίας την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022.

Ο κ. Διγαλάκης έθεσε στον κ. Παναγιωτόπουλο το θέμα της ενίσχυσης της επιχειρησιακής ικανότητας του πύργου ελέγχου του Αεροδρομίου, ώστε να επιτευχθεί περαιτέρω αύξηση της χωρητικότητας του Αεροδρομίου Χανίων, ιδιαίτερα τις ημέρες Παρασκευή έως Κυριακή, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να αντιμετωπίζει θετικά την εν λόγω προοπτική.

Ως γνωστόν, η εναέρια χωρητικότητα πτήσεων του Αεροδρομίου Χανίων θα αυξηθεί οριστικά με τη θέση σε λειτουργία του συστήματος διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας (γνωστού ως radar προσέγγισης). Μέχρι να γίνει αυτό όμως, ο κ. Διγαλάκης έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες, με ερώτηση στη Βουλή και αλλεπάλληλες επαφές με τους εμπλεκόμενους φορείς, με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατά μία, ανά ώρα, οι αφίξεις τις ημέρες Δευτέρα – Πέμπτη, σε συγκεκριμένες ώρες. Συνολικά, το 2022 στο Αεροδρόμιο Χανίων μπορούν να προγραμματιστούν 33 περισσότερες πτήσεις εβδομαδιαίως σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία.

Θετικός ήταν ο κ. Παναγιωτόπουλος και σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα θέματα που του έθεσε ο Χανιώτης Βουλευτής. Συγκεκριμένα, ο κ. Διγαλάκης παρουσίασε μια σειρά από δεδομένα που καθιστούν απαραίτητες:

• Τη δημιουργία Στρατιωτικών Οικιών Αξιωματικών (ΣΟΑ) για τα στελέχη της Φρουράς Χανίων που δεν έχουν μόνιμη κατοικία στα Χανιά

• Τη διάθεση λεωφορείων για τις απαραίτητες μετακινήσεις των στελεχών από την πόλη των Χανίων προς τα περιφερειακά στρατόπεδα, καθώς όλα τα στρατόπεδα της Φρουράς Χανίων, πλην της Ταξιαρχίας, βρίσκονται έξω από την πόλη.

• Την ίδρυση και λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού και Νηπιαγωγείου για την εξυπηρέτηση των παιδιών των στελεχών της Φρουράς Χανίων και της 115 Πτέρυγας Μάχης, όπως υπάρχει και λειτουργεί ήδη στον Ναύσταθμο Κρήτης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook