Με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ συναντήθηκε ο Ξανθός – Στο επίκεντρο ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ

με-τον-πρύτανη-του-ελμεπα-συναντήθηκε-1488369

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) κ. Νίκο Κατσαράκη, είχε ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε στη Βουλή, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και την καθολική απόρριψη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Είναι γνωστό ότι με το νόμο αυτό καταργούνται ακόμα και οι πρυτανικές εκλογές, εδραιώνεται μια «ολιγαρχική» διοίκηση στα ΑΕΙ και δέχεται τη «χαριστική βολή» το δημόσιο, αυτοδιοικούμενο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο.

Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα και η προοπτική του νέου αυτού Πανεπιστημίου, που ιδρύθηκε με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αποτελείται από 11 Τμήματα, μεταξύ αυτών και το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Κατσαράκης τόνισε τον πολύ σημαντικό ρόλο του ΕΛΜΕΠΑ στο πανεπιστημιακό περιβάλλον της Κρήτης, τη συνεχώς ανερχόμενη θέση του στον τομέα της έρευνας συγκριτικά με άλλα περιφερειακά πανεπιστήμια, τις πολύ καλές σπουδές και τα υψηλά ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η συμβολή της Σχολής Επιστημών Υγείας που διαθέτει 3 πανεπιστημιακά Τμήματα (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Εργασίας, Διατροφής-Διαιτολογίας), στην εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας απαραίτητων για τη στελέχωση του ΕΣΥ και των υπηρεσιών υγείας της χώρας.

Τέλος, ο κ. Κατσαράκης παρουσίασε στον Α. Ξανθό το επενδυτικό πρόγραμμα για τις υποδομές του ΕΛΜΕΠΑ, για την αναβάθμιση των σπουδών και της φοιτητικής μέριμνας, καθώς και για την ανάπτυξη νέων τμημάτων όπως το Μουσικής Παιδείας στο Ρέθυμνο, που θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνολογιών, η λειτουργία της οποίας είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.

Κρίσιμο ρόλο στην κατεύθυνση αυτή θα παίξει η δρομολόγηση του έργου μεταστέγασης των εγκαταστάσεων του ΕΛΜΕΠΑ σε χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στου Γάλλου, μέσω προγράμματος ΣΔΙΤ του Δήμου Ρεθύμνου για την κατασκευή των Πειραματικών Σχολείων στην ίδια περιοχή.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook