Με τον Παναγιώτη Σημανδηράκη συναντήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη – «Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία της αλλαγής της φυσιογνωμίας των Χανίων»

με-τον-παναγιώτη-σημανδηράκη-συναντή-1689530

H υποψήφια βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου και συζήτησαν για τα έργα που υλοποιούνται και όσα σχεδιάζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα. Για τα αναπτυξιακά έργα που αλλάζουν την πόλη των Χανίων και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

H κ. Μπακογιάννη αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την πολύ καλή και ουσιαστική συνεργασία που είχαν ανέφερε: «Είχα πει πριν από τις προηγούμενες εκλογές ότι στόχος μου ήταν να συνεργαστώ με την αυτοδιοίκηση όσο πιο στενά μπορώ. Και το πολύ καλό είναι ότι πετύχαμε μια συνεργασία η οποία έφερε αποτελέσματα. Και έφερε αποτελέσματα για τα Χανιά. Τα Χανιά έχουν ενταχθεί σε όλα τα προγράμματα. Είναι πλέον σίγουρες οι χρηματοδοτήσεις, αυτό που είναι πάντα το μεγάλο αγκάθι. Όποιος έχει κάνει δήμαρχος το ξέρει. Πιστεύω πραγματικά ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία της αλλαγής της φυσιογνωμίας των Χανίων».

Αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται και θα ολοκληρωθούν τα επόμενα 3-4 χρόνια, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, την ανάπλαση του αστικού κέντρου της πόλης, την αποκατάσταση των Νεωρίων, το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά, και άλλα μικρότερα έργα, που θα αλλάξουν την εικόνα των Χανίων.

«Πρέπει να βρεθεί λύση για το πάρκινγκ που ταλαιπωρεί τους οδηγούς ντόπιους και επισκέπτες, να σχεδιαστούν περιφερειακοί δρόμοι ώστε να απελευθερωθεί η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης και φυσικά να κατασκευαστεί ένα νέο δημαρχείο αντάξιο της πόλης των Χανίων. Είμαι πολύ ευτυχής για αυτή την συνεργασία με την δημοτική αρχή των Χανίων, και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι καθώς έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμη» πρόσθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Δήμαρχος Χανίων αφού αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία η οποία όπως είπε είχε συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα, ανέφερε: «Πολλά συγκεκριμένα θέματα προχώρησαν, διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεων προχώρησαν, λύσεις σε προβλήματα που αντιμετώπιζαν και οι προηγούμενοι δήμαρχοι δόθηκαν και αυτό αξιολογείται θετικά από οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την εξέλιξη των θεμάτων στα Χανιά και τη συμβολή του καθενός, είτε είναι στην αυτοδιοίκηση, είτε εσάς εν προκειμένω, στην κεντρική διοίκηση».

«Είναι σημαντικό να αξιολογούμαι το τελικό αποτύπωμα για τον τόπο και αυτό είναι κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά θετικό. Κυρίως έχουν μπει οι προϋποθέσεις μέσα από τις συγκεκριμένες πλέον χρηματοδοτήσεις έργων, ώστε τα επόμενα 3-4 χρόνια τα Χανιά κυριολεκτικά να αλλάξουν την εικόνα τους, τη λειτουργία τους και την δυναμική τους. Και όλα αυτά μέσα από την εξαίρετη συνεργασία που εγώ θεσμικά οφείλω να έχω αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση βρήκα και ανταπόκριση και οφείλω να το πω» σημείωσε.

Επίσης είπε ότι δοθήκαν 96 εκατομμύρια για όλους του δήμους, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης, για συγκεκριμένα έργα και ο Δήμος Χανίων πήρε 16 εκατομμύρια για δύο μεγάλα έργα, το ποδηλατοδρόμιο και την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση 30 οικοδομικών τετραγώνων. «Για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα απαιτείται μια δουλειά που γίνεται από τις υπηρεσίες του δήμου αλλά υπήρχε και η πολιτική πίεση για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με επιτυχία αυτό το κομμάτι, που δεν μας αναλογούσε» υπογράμμισε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook