Με τον νέο Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη συναντήθηκε η Νατάσα Μπομπολάκη

με-τον-νέο-δήμαρχο-χανίων-παναγιώτη-ση-895623

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη συνάντηση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας με τον νέο Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη στα γραφεία της κίνησης.

Στην συζήτηση εκτός του Δημάρχου παρευρέθησαν οι Σύμβουλοι Μιχάλης Καλογριδάκης , Γιάννης Γιαννακάκης , Γιάννης Νικηφοράκης και Γιάννης Σημαντηράκης και εκ μέρους της Π.Φ.Π.Ο. η Πρόεδρος Νατάσα Μπομπολάκη και η Γραμματέας Μαρία Χουστουλάκη.

Μεταξύ των μερών ανταλλάχθηκε ένας γόνιμος διάλογος που διήρκεσε δύο ώρες για τα θέματα των ζώων στα Χανιά και ιδιαίτερα για τα ζώα συντροφιάς, που αποτελούν και την κύρια εκ του νόμου αρμοδιότητα των Αυτοδιοικητικών Αρχών αλλά και για άλλα είδη ζώων.

Ως Ομοσπονδία επισημάναμε τις κύριες δυσλειτουργίες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής που στάθηκαν εμπόδιο στο να παραχθεί αποτελεσματικό έργο στην 5ετία που πέρασε και ζητήσαμε η νέα Δημοτική Αρχή να λάβει υπόψη της την αρνητική αυτή εμπειρία .

Επισημάναμε επίσης , ότι εκ του αποτελέσματος , το διαχειριστικό μοντέλο για τα αδέσποτα ζώα που ακολουθήθηκε από τις προηγούμενες αρχές απέτυχε ,αφού ο καλλικρατικός Δήμος των Χανίων βρίθει αδέσποτων ζώων , σκύλων και γατών , επομένως υπάρχει αδήριτη ανάγκη αλλαγής των προηγούμενων μοντέλων, ανάγκη που συνοψίζεται σε δύο εξαιρετικά σημαντικές λέξεις.

Πρόληψη, ώστε να μην προστίθενται καθημερινά νέα και νέα αδέσποτα και στείρωση όλων των υπαρχόντων αδέσποτων με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσον.

Στην διάθεση της νέας Δημοτικής Αρχής η Ομοσπονδία έθεσε όλα τα εργαλεία που διαθέτει στον τομέα της παιδείας, της ενημέρωσης, των επαφών που έχει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ώστε να υλοποιηθούν μεγάλες καμπάνιες που θα αφορούν τα πεδία αυτά αλλά και καμπάνια κατά της δηλητηρίασης των ζώων που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα στην πόλη και το νομό μας.

Στην διάθεση του Δημάρχου θέσαμε επίσης και άλλες προτάσεις και ιδέες , ώστε πραγματικά ο Δήμος Χανίων να εξελιχθεί σε ένα πιλοτικό δήμο -παράδειγμα και για την υπόλοιπη Ελλάδα που θα παράγει πολιτισμό και αλληλέγγυα στάση των δημοτών μας απέναντι σε ανήμπορα πλάσματα.

Η Γραμματέας της Ομοσπονδίας μετέφερε στο μέτρο του δυνατού την θετική εμπειρία του Δήμου Ηρακλείου στο θέμα των αδέσποτων. Τέλος να επισημάνουμε ,ότι συναντήσαμε μια ομάδα με όρεξη για έργο, με θετική αύρα, ενημερωμένη, συμπαγή και με ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook