Με το μέτρο στα χέρια οι επιχειρηματίες εστίασης στα Χανιά – Πυρετώδεις εργασίες σε Παλιά Πόλη, Λιμάνι, Κουμ Καπί | Photos

με-το-μέτρο-στα-χέρια-οι-επιχειρηματίε-1045614

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων αλλά και στην Παλιά Πόλη, στο Κουμ Καπί και στην οδό Νταλιάνη, σημεία που αναμένεται να δεχθούν πλήθος Χανιωτών από την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία ανοίγουν καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες και εστιατόρια.

Στην πλειοψηφία τους τα καταστήματα ετοιμάζονται κάνοντας τις απαραίτητες εργασίες επισκευών, καθαριότητας κλπ, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr

Συγχρόνως όλοι είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στο να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας που έχουν ήδη ανακοινωθεί 

Έναν πλήρη οδηγό για το άνοιγμα των εστιατορίων στις 25 Μαΐου εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ).

Σκοπός του οδηγού είναι να δοθούν απλές οδηγίες για την προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε ο κορονοϊός, βασισμένες στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του και στις διεθνείς και εθνικές συστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα,

Οργανωτικά μέτρα:

  • Αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση των απαιτήσεων απόστασης
  • Διαμορφώστε πρόγραμμα σταδιακής προέλευσης – αποχώρησης εργαζομένων
  • Διαμορφώστε πρόγραμμα ελεγχόμενης πρόσβασης των υπαλλήλων της επιχείρησης σε κοινόχρηστους χώρους
  • Συναλλαγές σε ταμείο: 1. ενθαρρύνεται την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών, 2. Τοποθετείστε ένα αντισηπτικό στη θέση του ταμία και ένα στη θέση του πελάτη, 3. Τοποθετείστε σήμανση στο δάπεδο για την οριοθέτηση αποστάσεων (όπως προβλέπεται) για την αποφυγή σχηματισμού ουράς πελατών και ορίστε υπέυθυνο για συνεχή εποπτεία, 4. Τοποθετείστε plexiglas αν κρίνεται αναγκαίο.
  • Προτρέψτε πελάτες και εργαζόμενους να χρησιμοποιούν τις σκάλες και να αποφεύγουν τους ανελκυστήρες στο μέτρο του δυνατού.

    Αναρτήστε πινακίδες ενημέρωσης – υπενθύμισης για την ατομική υγιεινή και τα προληπτικά μέτρα για όλους

  • τους χώρους.
  • Ρυθμίστε την προέλευση τρίτων στον χώρο εργασίας
  • Ενημερώστε προμηθευτές, εξωτερικούς συνεργάτες, οδηγούς, πελάτες επισκέπτες με κάθε πρόσφορο μέσο για τις οδηγίες των κρατικών αρχών.
  • Μεριμνήστε για τον επαρκή αερισμό (με έμφαση στον φυσικό αερισμό) όλων των χώρων και την αποφυγή του συγχρωτισμού των ατόμων σε κλειστούς χώρους χωρίς επαρκή ανανέωση του αέρα.
  • Πάσης φάσης συνεργεία θα πρέπει να εισέρχονται στους χώρους εργασίας με χρήση προστατευτικού ρουχισμού.
  • Μεριμνήστε για ένα οργανωμένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμάτων.

zarpanews.gr

One thought on “Με το μέτρο στα χέρια οι επιχειρηματίες εστίασης στα Χανιά – Πυρετώδεις εργασίες σε Παλιά Πόλη, Λιμάνι, Κουμ Καπί | Photos

  1. Αυτό πάντως που μου έκανε τρομερή εντύπωση τις τελευταίες μέρες στα Χανιά ήταν με πόση ευκολία κουβαλούσαν οι περιπατητές σε Παλιό Λιμάνι σουβλάκια,παγωτά,λουκουμάδες,χάμπουργκερ ακόμη και πίτσες (!)μαζί με αναψυκτικά καφέδες και ποτά για να κάτσουν στα τραπεζοκαθίσματα που έστηναν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης προετοιμαζόμενοι γαρ και τρωγόπιναν έτσι τα Χανιωτάκια μετά πλήρους ασυδοσίας και απόλυτης χαλαρότητας!!
    .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook