Με το… χρονόμετρο τα πρόστιμα – Πώς θα γίνονται τα ψώνια στα καταστήματα

με-το-χρονόμετρο-τα-πρόστιμα-πώς-θα-1169389

Επί ποδός βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυβέρνηση και ειδικοί, μετά τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρ. Πιερρακάκης επιβεβαίωσε χθες το ρεπορτάζ του iΕidiseis, ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίον θα ενημερώνουν για τη μετάβασή τους στα καταστήματα με τρόπο που δεν θα τους επιτρέπει να στέλνουν και να σβήνουν μηνύματα στο 13033, προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους για ψώνια.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε δύο λύσεις: Ο καταναλωτής είτε να «κατεβάζει» από το κινητό του το χρονόμετρο από την εφαρμογή e-katanalotis, είτε να μπορεί να στέλνει SMS με τον κωδικό 2 στο 13033 και να του αποστέλλεται link με το χρονόμετρο.

Το χρονόμετρο θα ενεργοποιείται και θα μετρά αντίστροφα τις 2 ή 3 ώρες, ενώ θα επιτρέπεται μία φορά την ημέρα η ενεργοποίησή του.

Τέλος, για τους ηλικιωμένους θα προβλέπεται συμπλήρωση ειδικού εντύπου με τις επιτρεπόμενες ώρες για ψώνια.

Ταυτοχρόνως, όμως, πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα όποια νέα συστήματα ελέγχου του χρόνου παραμονής εκτός σπιτιού δεν μπορούν να αποδώσουν αν δεν συνοδευτούν από αυστηροποίηση των ελέγχων από την αστυνομία και επιβολή περισσότερων προστίμων.

Η κοσμοσυρροή των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό και στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, τα μέλη της οποίας φοβούνται ότι ο συνωστισμός, σε συνδυασμό με την ύπαρξη κρουσμάτων μεταλλαγμένου κορονοϊού και το άνοιγμα, την ερχόμενη Δευτέρα, των γυμνασίων και των Λυκείων, μπορεί να φέρουν πιο κοντά και με πιο δυναμικό τρόπο ένα τρίτο κύμα πανδημίας.

Μάλιστα, ο προβληματισμός είναι τέτοιος που ορισμένοι από τους ειδικούς εκτιμούν ότι αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, και ο κόσμος συνεχίσει να συνωστίζεται, τότε η χώρα θα βρεθεί προ του διλήμματος να ξανακλείσει το λιανεμπόριο ή να αναβληθεί η επανέναρξη των μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Και εδώ, οι γνώμες διαφέρουν.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook