Με την υποστήριξη του ΕΟΤ ο αγώνας ορειβατικού σκι Pierra Creta στην Κρήτη

με-την-υποστήριξη-του-εοτ-ο-αγώνας-ορει-1115517

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 o διεθνής αγώνας Pierra Creta, ένας από τους πλέον καταξιωμένους αγώνες ορειβατικού σκι στον κόσμο.

Στον φετινό αγώνα συμμετέχουν περισσότεροι από 160 αθλητές από 11 χώρες (Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Γερμανία, Τσεχία, Νορβηγία, Ιταλία, Σλοβενία, Ελλάδα) οι οποίοι θα βρεθούν στις χιονισμένες κορφές του Ψηλορείτη, σε μια διαδρομή που έχει καταχωρηθεί ως μια από τις 100 καλύτερες καταβάσεις στον κόσμο από το National Geographic.

Το Pierra Creta πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, στη βόρεια πλευρά του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014 και από τότε έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς, με συμμετοχές αθλητών από όλο τον κόσμο.

Με πρωτοβουλία του ΕΟΤ ο φετινός αγώνας θα καλυφθεί δημοσιογραφικά από ομάδα εξειδικευμένων δημοσιογράφων από την Αυστρία, την Ιταλία και τη Γερμανία που ταξιδεύουν γι’ αυτόν τον σκοπό στην Κρήτη για να ζήσουν από κοντά τις μοναδικής ομορφιάς εμπειρίες που προσφέρει η ορεινή Κρήτη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος το Σάββατο θα παραστεί στην τελετή λήξης του Pierra Creta, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κεντρικός πυλώνας της στρατηγικής του ΕΟΤ είναι η ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε καινοτόμα και εξωστρεφή γεγονότα τα οποία προβάλλουν την διεθνώς την «χειμερινή» Ελλάδα. Ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός είναι το Pierra Creta που πραγματοποιείται φέτος με την υποστήριξη και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η Κρήτη έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει στις ταξιδιωτικές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει κατά την διάρκεια του χειμώνα. Και το Pierra Creta είναι μία ζωντανή απόδειξη γι αυτό καθώς συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών και αθλητών από όλο τον κόσμο. Στηρίζουμε έμπρακτα τέτοιες σημαντικές προσπάθειες και στεκόμαστε δίπλα με όλες μας τις δυνάμεις στους διοργανωτές και τους επισκέπτες μας.

Άλλωστε το Pierra Creta έχει εξελιχθεί σε θεσμό ως αποτέλεσμα της πολύχρονης προσπάθειας μιας πολύ δραστήριας ομάδας ανθρώπων. Τους συγχαίρω όλους και τους διαβεβαιώνω ότι σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια ο ΕΟΤ στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης.  Γιατί η Ελλάδα μας έχει και χειμώνα!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας Pierra Creta προβάλλει, επίσης, το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη, ένα από τα Παγκόσμια Γεωπάρκα της Unesco, το οποίο αποτελεί μία ακόμη προτεραιότητα για τον ΕΟΤ όσον αφορά την προβολή του στο εξωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook