Με την πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης συναντήθηκε ο Γιάννης Σαρρής

με-την-πρυτανεία-του-πολυτεχνείου-κρή-839429

Συνάντηση με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, είχε την Τετάρτη ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος», Γιάννης Σαρρής, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.

Στο τετ α τετ των δύο ανδρών, συζητήθηκαν σε πολύ όμορφο κλίμα, ζητήματα που απασχολούν το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Συγκεκριμένα, ο πρύτανης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» σχετικά με τα σχέδια αξιοποίησης των ακινήτων ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου στην πόλη των Χανίων, με στόχο το άνοιγμα στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη ρύθμισης των κυκλοφοριακών προβλημάτων μπροστά από το Πολυτεχνείο, με διεύρυνση και κόμβους από την αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου Χανίων.

Όσον αφορά την αξιοποίηση των ακινήτων του Πολυτεχνείου έγινε αναφορά στο κτίριο Παπαδόπετρου, για το οποίο η σκέψη είναι να γίνει Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και χώρος εξοικείωσης με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην πρώην Γαλλική Σχολή, όπου θα γίνει Λαογραφικό Μουσείο, συνεδριακό κέντρο και η αυλή πίσω αναψυκτήριο.

Για τα κτίρια στο λόφο Καστέλλι επισημάνθηκε ότι συνεχίζει να ισχύει η συμφωνία της προηγούμενης διοίκησης του Πολυτεχνείου, για την οποία η Πρωτοβουλία Πολιτών είχε εκφράσει ισχυρές διαφωνίες.

Επίσης, έγινε αναφορά στο Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, για το οποίο ο πρύτανης υποστήριξε ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί φορέας διαχείρισης, ώστε να το αξιοποιήσει, με παράλληλη δημιουργία κι άλλων αθλητικών χώρων, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook