Με την πλάτη στον τοίχο χιλιάδες Κρητικοί που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους

Αμέτρητοι ιδιοκτήτες ακινήτων κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις σε ότι αφορά τις ιδιοκτησίες τους αν ως το τέλος του χρόνου δεν προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις στο Κτηματολόγιο

Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για διορθώσεις εγγραφών  προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να εξασφαλίσουν τις περιουσίες τους.

Πρόκειται για ακίνητα σε περιοχές που η κτηματογράφησή τους έχει ολοκληρωθεί ήδη από το 1999 και σήμερα κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν τελεσίδικα ως “Αγνώστου ή μερικώς αγνώστου Ιδιοκτήτη Ακίνητα” και να περάσουν στα χέρια του δημοσίου.

Χιλιάδες είναι και στη Κρήτη τα «ορφανά» ακίνητα, με τις εξωαστικές περιοχές των νομών να κρατούν σαφώς τα ηνία.

Πρόκειται για τις περιουσίες που βρίσκονται εντός περιοχών η κτηματογράφηση των οποίων έχει ολοκληρωθεί και δυστυχώς περιλαμβάνει αμέτρητα λάθη.

Στη Κρήτη στα 444/315 γεωτεμάχια και ακίνητα των οποίων η κτηματογράφηση έχει ολοκληρωθεί,  13.628 είναι τα ορφανά με το νομό Ρεθύμνης να διαθέτει τα περισσότερα.

Χαρακτηριστικά, τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζονται στις εξής περιοχές:

ΟΤΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΩΝ & ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΠΡΑΣΙΩΝ 17,47%
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΜΑΡΟΥΛΑ 16,09%
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ 15,47%
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΧΡΟΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 13,20%
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΑΡΜΕΝΩΝ 10,63%

 

Οι ιδιοκτήτες πρέπει αρχικά να σπεύσουν στα κτηματολογικά γραφεία προκειμένου να πάρουν αντίγραφα των εγγραφών τους και να τσεκάρουν αν αυτά έχουν λάθη. Αν υπάρχουν τότε η επίλυση των διαφορών είναι μονόδρομος σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν είτε να χάσουν τις περιουσίες τους κι αυτές να χαρακτηριστούν αγνώστου ιδιοκτήτη και να περάσουν στα χέρια του ελληνικού δημοσίου  είτε να περάσουν στα χέρια κάποιου γείτονα …

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως ένα μεγάλο ποσοστό των ορφανών ακινήτων και γεωτεμαχίων ανήκει στο δημόσιο και φυσικά γι’ αυτά δεν τίθεται θέμα αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Πηγή: neakriti.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η βιλλα στο ακρωτήρι πρέπει να αναφέρεται.ως βίλα ΚΗΡΥΚΑ, Έλληνες μη σκύβετε τα κεφάλια στους μπαμπουίνους

    Εσεις ψηφίσατε το χανιώτικο σκουπίδι καλά να πάθετε, δεν ξέρατε ποιανού γιος είναι ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ