Με την Κατερίνα Μανιμανάκη ο γιατρός Βασίλης Κωνστανταράκης: «Ο Δήμος Χανίων να διαμορφώσει χώρους για όσους δεν βρίσκουν σπίτι» | Video

με-την-κατερίνα-μανιμανάκη-ο-γιατρός-β-1769779

Στο Zarpa Radio 89.6 και τον Δημήτρη Παππά μίλησε το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Κατερίνας Μανιμανάκη, Βασίλης Κωνστανταράκης.  Ο διευθυντής αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Χανίων δήλωσε ότι η πόλη χρειάζεται περισσότερο πράσινο:

«Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο από όλα είναι πως δεν έχουμε όσο πράσινο θα ήθελα. Ακόμα και ένα πεζοδρόμιο, αν του βάλουμε δέντρα, θα μας δώσει μια εσωτερική γαλήνη. Δεν είμαι αιθεροβάμων, αλλά μπορούμε να το προσεγγίσουμε. Και αυτό σημαίνει ότι χώροι, όπως για παράδειγμα στους Αγίους Αποστόλους, δεν πρέπει να έχουν τσιμέντο, ούτε θέατρο εκεί. Ας μπει αλλού, αλλά στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων χρειαζόμαστε τη φύση. Χρειάζεται πράσινο παντού. Είναι θέμα ποιότητας ζωής«.

Επίσης ο κ. Κωνστανταράκης πρότεινε ο Δήμος Χανίων να προσφέρει χώρους για προσωρινή τουλάχιστον στέγαση όσων ψάχνουν σπίτι και δεν βρίσκουν, ενώ μίλησε και για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης:

«Πρέπει να γίνει κάτι καινοτόμο στο κυκλοφοριακό. Με το που μπαίνει Ιούνιος δεν αντέχεται. Φέτος με τα έργα στο κέντρο ήταν ένας εφιάλτης. Στα περισσότερα μέρη που έχω πάει, ο κόσμος διαμαρτύρεται για το πάρκινγκ. Έγιναν και γίνονταν έργα που αφαιρούν θέσεις στάθμευσης χωρίς να βρεθεί ισοδύναμο. Σίγουρα πρέπει να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία στην πόλη, γιατί δεν χωράνε τόσα αμάξια. Αλλά το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Έχουμε πρόβλημα στέγασης, λόγω Airbnb δεν έρχονται φοιτητές, καθηγητές, κόσμος δεν μπορεί να μείνει. Ναι, ο τουρισμός φέρνει χρήμα αλλά που είναι η ποιότητα ζωής μας; Και δεν μπορούμε να παραμελούμε βασικά συστατικά λειτουργίας μιας πόλης.

Δεν ξέρω αν έχει κονδύλια ο δήμος, αλλά κάποιους χώρες θα μπορούσε να τους δώσει για κατοικία, έστω προσωρινή, με μειωμένα ενοίκια για όσους ψάχνουν σπίτι.»

Όσο για την εμπλοκή του ιδίου, ο Χανιώτης γιατρός τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται στην εκλογική διαδικασία:

«Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι. Έχω σε μεγάλη εκτίμηση την Κατερίνα, την ξέρω πολλά χρόνια. Όταν ήταν αγροτικός γιατρός, πρόσεχε τον παππού μου ακόμα. Είναι ευαίσθητη, είναι αποφασιστική, μου έκανε την πρόταση. Το σκέφτηκα και είπα ναι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook