Με την κατάθεση του γιου του Παντελή Δουρουντάκη συνεχίστηκε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης

με-την-κατάθεση-του-γιου-του-παντελή-δο-934445

Συνέχεια στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, για τη δίκη στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Παντελή Δουρουντάκη που συγκλόνισε όχι μόνο τα Χανιά αλλά και όλη την Κρήτη, τον Ιούνιο του 2018.

Η δίκη η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ξεκίνησε με την κατάθεση του γιου του Παντελή Δουρουντάκη και έπειτα με την κατάθεση πραγματογνώμονα από την Αθήνα, που ανέλυσε τις λεπτομέριες από την βαλλιστική έκθεση.

Στην κατάθεση του ο πραγματογνώμονας είπε πως σε ότι αφορά στο όπλο που ενεπλάκη στην δολοφονία του Δουρουντάκη, πρόκειται για κυνηγετικό, χωρίς όμως να μπορεί να εξακριβωθεί ο τύπος του.

Σημείωσε δε πώς το θύμα πυροβολήθηκε από απόσταση 15-20 μέτρων από κυνηγετικό όπλο, γεγονός που προκύπτει από την διασπορά των βλημάτων.

Για το πιστόλι αντίστοιχα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του θύματος, είπε ότι ήταν ένα όπλο σε εμπλοκή που βρίσκονταν σε κατάσταση «ημιόπλισης». Το όπλο, εξήγησε, ο πραγματογνώμονας στην κατάσταση που ήταν μπορούσε να πυροβολήσει.

Σε ότι αφορά την εμπλοκή, είπε πως οφειλόταν στο ότι ο γεμιστήρας δε είχε τοποθετηθεί σωστά.

Η δίκη διεκόπη το μεσημέρι της Τρίτης και θα συνεχιστεί στις 15 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζουμε πως, για την δολοφονία του Παντελή Δουρουντάκη είχαν συλληφθεί δύο αδέλφια, ένας 45χρονος και ένας 40χρονος, ο οποίος τελικά απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες με την έκδοση σχετικού βουλεύματος, ενώ ο φερόμενος ως δράστης είναι προφυλακισμένος.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της 22ας Ιουνίου 2018, οι αστυνομικές δυνάμεις ανασύρουν το πτώμα του 70χρονου και το κουφάρι του αυτοκινήτου με το οποίο είχε εξαφανιστεί πριν τρεις και πλέον μήνες.

Ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης είχε βρεθεί θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητο του σε λάκκο στην περιοχή του Αλικιανού σε βάθος πέντε μέτρων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook