Με τι καιρό θα πάμε στις… κάλπες – Τι προβλέπει ο Μανώλης Λέκκας

με-τι-καιρό-θα-πάμε-στις-κάλπες-τι-πρ-0

Ο Μάιος αποχωρεί και προετοιμάζει την καλοκαιρία και τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας για την είσοδο της καλοκαιρινής περιόδου στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Καλός θα διατηρηθεί ο καιρός στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με ηλιοφάνεια και καθαρή της ατμόσφαιρα και με τις παραλίες να γίνονται ιδιαίτερα ελκυστικές λόγω και της αύξησης της θερμοκρασίας στην επιφάνεια της θάλασσας, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκας.

ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Ομαλό πεδίο Υψηλών πιέσεων στα νότια της Κρήτης αναμένεται να διατηρήσει καλό καιρό με ηλιοφάνεια για τις επόμενες ημέρες αλλά με μία πρόσκαιρη ενίσχυση των Δυτικών ανέμων για την Παρασκευή. Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης απομακρύνεται προς την Αν. Μεσόγειο και αποκαθίσταται και πάλι καθαρότητα στην ατμόσφαιρα.

Ο συνδυασμός της ηλιοφάνειας με την καθαρότητα της ατμόσφαιρας θα εντείνει το λιώσιμο του χιονιού, που παραμένει έως τώρα στους ορεινούς όγκους της Κρήτης, λόγω της σκόνης που έχει κατακαθίσει πάνω σε αυτό και θα δεσμεύει σε μεγάλο βαθμό την ηλιακή ακτινοβολία. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε καλά επίπεδα, με ανεκτά αλλά και με λίγο ανοιξιάτικο χαρακτήρα για τις βραδινές ώρες, ενώ οι μέγιστες τιμές κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κυμαίνονται κοντά στους 26⁰C για τα δυτικά τμήματα του νησιού ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα είναι υψηλότερη ξεπερνώντας κατά τόπους και τους 28⁰C. Στην θάλασσα οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανέρχονται σε υψηλότερα επίπεδα φθάνοντας ήδη στους 20⁰C και σταδιακά θα σημειώσουν και περαιτέρω άνοδο.

Καλός καιρός αναμένεται για την Παρασκευή με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να κυμαίνεται στα 4 – 5 Μποφώρ στις περισσότερες περιοχές του νησιού ενώ έως και τα 6 Μποφώρ θα φθάνουν κατά τόπους τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες αλλά στη συνέχεια αναμένεται να εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 18⁰C η ελάχιστη ενώ η μέγιστη στα δυτικά θα φθάσει τους 25⁰C, ανατολικά και νότια έως και 28⁰C.

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός για το Σάββατο με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι διατηρούνται από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους όμως να υποχωρεί στα 3 – 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Καλός θα παραμείνει ο καιρός και την Κυριακή με λίγες αραιές υψηλές νεφώσεις να εμφανίζονται μετά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα στραφούν από Ανατολικές έως και ελαφρά Νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ένταση τους στα 3 , τοπικά έως και τα 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, ξεπερνώντας κατά τόπους στα ανατολικά τμήματα του νησιού και τους 30⁰C.

Οι καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να διατηρηθούν και την επόμενη εβδομάδα με την θερμοκρασία να εμφανίζεται σε λίγο υψηλότερα επίπεδα κυρίως στην ανατολική Κρήτη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook