Με τέσσερα μπουκάλια μπράντι επέστρεψε από την Αρμενία ο Νίκος Δένδιας

με-τέσσερα-μπουκάλια-μπράντι-επέστρε-1122264

Με τέσσερα μπουκάλια μπράντι, όπως μαθαίνουμε, επέστρεψε από την Αρμενία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που πραγματοποίησε επίσκεψη στην εν λόγω χώρα της Ευρασίας τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Το μέλος της κυβέρνησης ενθουσιάστηκε με το τοπικό μπράντι «Αραράτ» που τον σέρβιραν κάτι που παρατήρησε ο πρόεδρος της χώρας Αρμέν Σαρκισιάν και ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν που φρόντισαν μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Ερεβάν να του χαρίσουν τα τέσσερα μπουκάλια.

Το ArArAt όπως συνηθίζεται να γράφεται, είναι μπράντι με στυλ κονιάκ, που παράγεται από την εταιρεία «Μπράντι» του Ερεβάν από το μακρινό 1887. Παράγεται από αρμενικά λευκά σταφύλια και νερό πηγής, σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο.

Τα συνηθισμένα μπράντι είναι ηλικίας μεταξύ 3 και 6 ετών, ενώ τα επονομαζόμενα «ηλικιωμένα», μεταξύ 10 και 30 ετών. Θεωρείται η κορυφή των κορυφών των ανατολικοευρωπαϊκών μπράντι και πωλείται κυρίως σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και μεταξύ αυτών, στη Ρωσία, στη Γεωργία, στην Ουκρανία και στη Λευκορωσία.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook