Με τα μάτια του αετού: Εντυπωσιακό βίντεο πτήσης από το cockpit ενός F-15

Το αίτημα του Πενταγώνου για το 2020 για οκτώ F-15 μαχητικά Eagle είναι μια απόδειξη για την ευελιξία του εν λόγω μοντέλου. Σχεδόν πέντε δεκαετίες μετά την πρώτη πτήση, το F-15 εξακολουθεί να είναι χρήσιμο στο σύγχρονο πεδίο μάχης, αποδεικνύοντας την αξία της συνεχούς αναβάθμισης του σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογίες.

Τα αεροσκάφη αυτά, τα οποία οι παρατηρητές πίστευαν ότι θα “πεθάνουν” μετά την εισαγωγή του F-35 Joint Strike Fighter, ξεκινάνε μια δεύτερη καριέρα ως βοηθητικά μαχητικά πέμπτης γενιάς.

Το μαχητικό που πέταξε για πρώτη φορά το 1972, ακολουθεί μια δεύτερη καριέρα πενήντα χρόνια μετά και θα μπορούσε να έχει συνεχή χρήση από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ακόμη και για άλλα ογδόντα χρόνια. Το Πεντάγωνο ζητά χρηματοδότηση για οκτώ μαχητικά F-15X το 2020 , με συνολική αγορά 80 αεροσκαφών σε πέντε χρόνια.

Το F-15 σχεδιάστηκε αρχικά ως μαχητικό υπεροχής εναέριας κυκλοφορίας, που εισήλθε στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Εξοπλισμένο με ένα ισχυρό ραντάρ και με αρκετή ιπποδύναμη για να επιτρέπει στον πίδακα να επιταχύνει ευθεία επάνω. Το F-15 σχεδιάστηκε για να “καθαρίζει” τον ουρανό από τα εχθρικά αεροσκάφη. Σε μια μεταγενέστερη έκδοση, το F-15E Strike Eagle προσαρμόστηκε για να εκπληρώνει αποστολές αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους.

Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα:

onalert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ