Με SMS θα ενημερωθούν όσοι έχασαν το ραντεβού εμβολιασμού λόγω της κακοκαιρίας

με-sms-θα-ενημερωθούν-όσοι-έχασαν-το-ραντ-1172977

Σχετικά με τον αντίκτυπο που είχε η κακοκαιρία «Μήδεια» στον σχεδιασμό των εμβολιασμών κατά του κορoνοϊού ενημέρωσε ο Βασίλης Κικίλιας από το υπουργείο Υγείας, υπογραμμίζοντας πως έγινε μεγάλη προσπάθεια να μην χαθεί ούτε δόση.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και υπεύθυνος της επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κικίλιας: Έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια να μη χαθεί ούτε δόση εμβολίου

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε κατά την ενημέρωσή του πως κινδύνεψαν χιλιάδες δόσεις εμβολίων του κορωνοϊού λόγω των συνθηκών της κακοκαιρίας. «Αντιδράσαμε άμεσα ως προς τον προγραμματισμό μας για τον εμβολιασμό. Αναβάλαμε εμβολιασμούς και ραντεβού λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας. Για όλα αυτά τα ραντεβού που αναβλήθηκαν και περιλαμβάνουν είτε πρώτη είτε δεύτερη δόση, υπάρχει μέριμνα για τον επαναπρογραμματισμό. Θα λάβουν οι πολίτες μήνυμα στο κινητό τους για τη νέα ημέρα και ώρα του ραντεβού τους».

Οσον αφορά στα εμβόλια που κινδύνεψαν να χαθούν, ανέφερε ο κ. Κικίλιας: «Υπήρξε τεράστιος κίνδυνος απώλειας εμβολίων της Pfizer, που έχουν και μια ιδιαιτερότητα ως προς την θερμοκρασία που διατηρούνται. Ο πρωθυπουργός μας ζήτησε να γίνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια να μην χαθεί ούτε μια δόση. Ετσι, μετά από συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να εμβολιάσουμε συμπολίτες μας με την συντριπτική πλειοψηφία των δόσεων που ήταν διαθέσιμες χθες.

Εμβολιάστηκαν αρχικά, όσοι κατάφεραν να παραστούν στα κέντρα. Οργανώσαμε επιχείρηση 24 ωρών ώστε να εμβολιάσουμε τρόφιμους στις φυλακές Κορυδαλλού, στις γυναικείες φυλακές, στο νοσοκομείο φυλακών και στην Αμυγδαλέζα. Μέχρι τις 03:00 εμβολίαζαν για να μην χαθεί ούτε μια δόση»

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook