Με «Σασμό» και πολύ ανεβασμένη διάθεση ο Γιάννης Κότσιρας στα Χανιά

με-σασμό-και-πολύ-ανεβασμένη-διάθεσ-1485171

Στο Zarpa Radio 89.6 και στον Δημήτρη Παππά μίλησε ο Γιάννης Κότσιρας με αφορμή τη συναυλία που θα δώσει απόψε στις 9 το βράδυ στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αγαπητός καλλιτέχνης: «Δεν θέλω εσωστρέφεια. Κουράστηκα. Κι επειδή έχουμε δύο χρόνια να βγούμε και να τραγουδήσουμε, θα είναι μια συναυλία έξω καρδιά, που θα έχει χαρά και εκτόνωση. Έδινα πάντα μία έμφαση στις μπαλάντες. Φέτος δεν θα δώσω τόσο μεγάλη έμφαση. Η διάθεση είναι πολύ ανεβασμένη και θα το καταλάβουν οι Χανιώτες το βράδυ, θα περάσουμε πάρα πολύ ωραία.

«Τα δύο χρόνια κλεισούρας με κούρασαν πάρα πολύ γιατί δεν μπορούσα να μιλήσω μέσω της μουσικής. Ήθελα πολύ να μη χάσω την επαφή με τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες ζούμε μέσα από την επικοινωνία με τον κόσμο, τις αγκαλιές και τα χαμόγελα. Αν δεν το βλέπεις αυτό, νιώθεις ότι δεν κάνεις κάτι, ότι δεν έχει αντίκρισμα ό,τι κάνεις. Τώρα νιώθω πολύ μεγάλη χαρά και απελευθέρωση. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να μη μας «χτυπήσουν» άλλο.

Υπάρχει μία ανησυχία μήπως πάει κάτι στραβά γιατί είναι το πρώτο πράγμα που κλείνουν πάντα. Θυμάμαι στις αρχές καλοκαιριού, πριν αρχίσουν οι συναυλίες, όταν είχε ξεκινήσει να «φουντώνει το κύμα», να αλλάζουν τα νούμερα και οι δείκτες, έλεγαν, φταίει ότι απελευθερώθηκε ο κόσμος και τα φεστιβάλ – τη στιγμή που τα φεστιβάλ δεν είχαν ξεκινήσει καν! Πώς γίνεται να λένε ότι φταίνε οι συναυλίες χωρίς να έχουν ξεκινήσει; Όταν λοιπόν τα βλέπεις αυτά, ανησυχείς. Πάλι ο κλάδος μας θα την πληρώσει; Και ξέρεις, δεν αφορά τόσο τον τραγουδιστή όλο αυτό. Είναι οι μουσικοί, οι τεχνικοί, οι άνθρωποι που έμειναν άνεργοι για πάνω από 20 μήνες.

Εκεί είναι το ζήτημα. Εγώ ας πούμε τρέμω μην κολλήσω. Όχι φυσικά επειδή φοβάμαι μην πάθω τίποτα, αλλά γιατί θα μείνουν 25 οικογένειες χωρίς δουλειά. Όταν άκουσα έναν φίλο μου στην Αλεξανδρούπολη να χάνει το σπίτι του επειδή δεν δούλευε, τρελάθηκα. Ένιωσα να μου κόβουν τα πόδια. Άνθρωποι 55 χρονών γύρισαν στις μαμάδες τους, το καταλαβαίνεις; Είναι τρελό! Συνέβη μια μικρή ανθρωπιστική κρίση και κανείς δεν το κατάλαβε»

Σχετικά με τον «Σασμό» το τραγούδι των τίτλων της επιτυχημένης σειράς που ερμηνεύει, ο Γιάννης Κότσιρας δήλωσε: «Όταν κάνεις κάτι με αγάπη, δουλειά και ψάξιμο φαίνεται ότι αγαπιέται και έχει ανταπόκριση. Έτσι έγινε και με τον «Σασμό». Με τον Σπύρο τον Πετρουλάκη αλλά και με τον Νίκο Τερζή ήμασταν από παλιά φίλοι. Δουλέψαμε πάρα πολύ και μαζί με τα παιδιά της παραγωγής και βγήκε ένα πολύ δεμένο αποτέλεσμα.

«Κανείς δεν περίμενε την τόσο μεγάλη επιτυχία. Δεν ξεκίνησε με αυτή τη λογική της επιτυχίας. Εμείς ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα τραγούδι που στην αρχή δεν είχαμε αποφασίσει καν αν θα το έλεγα εγώ, ούτε αν θα μπει ως τίτλος. Ξεκινήσαμε με ένα και μοναδικό στόχο: Να εκφραστεί καλύτερα μέσα από ένα τραγούδι η έννοια του σασμού. Έτσι ξεκίνησε και τελικά πήρε μορφή χιονοστιβάδας»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook