Με πολύ θετικές εντυπώσεις έφυγε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τα Χανιά – Δείτε την ανάρτησή της

με-πολύ-θετικές-εντυπώσεις-έφυγε-η-κατ-1307845

Με πολύ θετικές εντυπώσεις έφυγε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τα Χανιά όπως φαίνεται και από την ανάρτηση που έκανε στο instagram στην οποία σχολιάζει με θερμά λόγια τόσο τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Γιαννακάκη, όσο και τους συλλέκτες της έκθεσης στην Δημοτική Πινακοθήκη.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Σακελλαροπούλου βρέθηκε στα Χανιά το Σάββατο για τα εγκαίνια της έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη (Δείτε ΕΔΩ) στην οποία αναφέρθηκε με θερμά λόγια, όπως επίσης στην αναγόρευσή της ως επίτιμη Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΕΔΩ) και στην επίσκεψη στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων (ΕΔΩ)

Συγκεκριμένα γράφει:

«Επισκέφθηκα τα Χανιά στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου @chania.gr για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα και με ιδιαίτερη χαρά εγκαινίασα την έκθεση «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση: Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Τίνας και Μιχάλη Κρασάκη». Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συλλέκτες, που με την προσφορά τους, μέσα από αναζήτηση δεκαετιών, μας προσφέρουν, για πρώτη φορά, αυτή τη τόσο σημαντική και πλούσια συλλογή από ζωγραφικά έργα, σχέδια, βιβλία, παραδοσιακές φορεσιές, καθημερινά και άλλα αντικείμενα, που αποτυπώνουν τη μετάβαση από την περίκλειστη Ελλάδα της Τουρκοκρατίας στην Ελλάδα της ανεξαρτησίας και συντηρούν την εθνική μας μνήμη και αυτογνωσία. Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στον Δήμαρχο @simandirakisp και στον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της @municipal_art_gallery_chania Γιάννη Γιαννακάκη, για την πρωτοβουλία τους να φιλοξενήσουν αυτόν τον θησαυρό στην πόλη τους.

Στην ιστορική οικία του Ελευθέριου Βενιζέλου, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», που εστιάζει στην έρευνα και μελέτη της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της Κρήτης και της Ελλάδας με έμφαση στην περίοδο που έδρασε ο κορυφαίος Έλληνας πολιτικός, μου έκανε την τιμή να με αναγορεύσει Επίτιμη Πρόεδρο και Εταίρο του.

Επισκέφθηκα τέλος το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, ενημερώθηκα για το πολύ σημαντικό του έργο και συνομίλησα με τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook