«Με πολιτικό μέσο μπήκε ο 59χρονος στη θέση του σταθμάρχη» – Χωρίς προηγούμενη εμπειρία και μεικτές αποδοχές 3.500 ευρώ

με-πολιτικό-μέσο-μπήκε-ο-59χρονος-στη-θ-1641499

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τον σταθμάρχη της Λάρισας με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο μισθός του άγγιζε τα 3.500 ευρώ μεικτά, χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

Σοκαρισμένος από την τραγωδία είναι και ο πρώην σταθμάρχης Λάρισας Γιάννης Κολλάτος, ο οποίος θέλησε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του μέσω της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Όλοι μας είμαστε συντετριμμένοι. Η θλίψη μας είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να την περιγράψουμε. Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου στους νεκρούς, τα νέα παιδιά που χάθηκαν από ένα τρομερό έγκλημα. Θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου, να πω στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση και να πάνε στα σπίτια τους. Να ευχηθούμε τέτοιο πράγμα να μην ξανασυμβεί ποτέ».

Ο πρώην σταθμάρχης της Λάρισας κατήγγειλε στο «Τούνελ» πως ο 59χρονος τοποθετήθηκε στη θέση με πολιτικό μέσο.

«Για να γίνεις σταθμάρχης πρέπει η διεύθυνση του ΟΣΕ να σε επιλέξει και να σε εκπαιδεύσει. Η διεύθυνση του ΟΣΕ ενδεχομένως πήρε εντολή από το πολιτικό γραφείο της Λάρισας και τον έκανε σταθμάρχη. Τον εκπαίδευσε τρεις μήνες θεωρητική μαθητεία, τρεις μήνες πρακτική και τον έστειλε στον σταθμό στην Καλαμπάκα, που δούλεψε πέντε ημέρες».

«Στις πέντε ημέρες τον γύρισαν στη Λάρισα, του έκαναν μία ημέρα εκπαίδευση και τον έβαλαν υπεύθυνο μόνο του. Έγκλημα! Ένας άνθρωπος που είναι άπειρος, δεν γνωρίζει πως κυκλοφορεί το τρένο, τα κλειδιά, τον σταθμό, την κυκλοφορία, για να γίνεις σταθμάρχης σε ένα σταθμό, όπως η Λάρισα, πρέπει να διαβάσεις, να εκπαιδευτείς, να έχεις κάποιον άνθρωπο να σε καθοδηγεί, να σε βοηθάει», είπε και χαρακτήρισε τον σταθμάρχη θύμα της απειρίας του.

Ο Γιάννης Κολλάτος τόνισε πως υποχρεωτικά θα πρέπει να υπάρχουν δύο σταθμάρχες στη βάρδια, ενώ είπε πως ήταν μεγάλη παράλειψη η κατάργηση της τηλεδιοίκησης.

«Η τηλεδιοίκηση ήταν σύστημα ασφαλείας. Εάν δούλευε δεν θα είχαμε νεκρούς, δεν θα είχαμε ατύχημα. Ακόμα και το λάθος που έκανε ο σταθμάρχης, η τηλεδιοίκηση θα το έβλεπε», είπε στο «Τούνελ».

Όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο μισθός του άγγιζε τα 3.500 ευρώ μεικτά, χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

Από κτηνοτρόφος σε χωριό της Καρδίτσας, έγινε αχθοφόρος στον ΟΣΕ, ύστερα μετατάχθηκε στο υπουργείο Παιδείας και τελικά επέστρεψε στον ΟΣΕ ως σταθμάρχης σε ηλικία 59 ετών.

Ο 59χρονος τοποθετήθηκε στη θέση ευθύνης του σταθμάρχη, χωρίς προηγούμενη εμπειρία, με τον μισθό του να αγγίζει τα 3.500 ευρώ μεικτά.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους του 59χρονου, η εκπαίδευσή του κράτησε περίπου έξι μήνες. Ωστόσο, δεν φαίνεται να είχε κάνει πρακτική επί του πεδίου με κάποιον να τον επιβλέπει. Αυτό, μάλιστα, αναμένεται να ερευνήσει η Επιτροπή που συστάθηκε για το δυστύχημα.

Το ρεπορτάζ του MEGA, αναφέρει ότι ο σταθμάρχης «ρίχτηκε στα βαθιά» σε έναν επαρχιακό σταθμό της Καλαμπάκας από όπου όπως λένε οι συνάδελφοί του, περνάνε δυο τρένα τη μέρα.

Η πρώτη του βάρδια ως σταθμάρχης Λάρισας, χωρίς άλλον να τον επιβλέπει, ήταν την Παρασκευή πριν από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

enikos.gr

6 thoughts on “«Με πολιτικό μέσο μπήκε ο 59χρονος στη θέση του σταθμάρχη» – Χωρίς προηγούμενη εμπειρία και μεικτές αποδοχές 3.500 ευρώ

  1. Μη κράτος. Πότε δεν υπήρχε, πότε δεν θα υπάρξει κράτος. Αυτή είναι η Ελλάδα, ένα ΜΗ κράτος βισμάτων. Το αίμα στα χέρια μας.
    Καλή ψήφο.

  2. Ένα είναι το σίγουρο: οι κομματικοί μηχανισμοί δουλεύουν στην εντέλεια, πάντα σε βάρος του κράτους και των πολιτών.

  3. Τίποτα να μην μςς κάνει εντύπωση… Και όσοι πιστέψτε για τους Άριστους του Κούλη απλά δείτε αυτόν… Από κει και πέρα είμαστε στην χώρα που το βύσμα σε βάζει σε δουλειά, σε αφήνει εκτός φυλακής, σε στέλνει για εξετάσεις ή χειρουργείο νωρίτερα, σε εξυπηρετεί σε χαρτιά του δημοσίου, σε καθυστερεί από τα κοράκια των Τραπεζών και πολλά άλλα. Ελπίζω μόνο στις νεότερες γενιές, εμείς τα κάναμε σαν τα μούτρα μας…

  4. Η σύγκρουση τρένων και η δολοφονία των παιδιών τράβηξε την κουρτίνα του παραμυθιού του κράτους της ανάπτυξης, της τεχνολογιας, του ψηφιακού κράτους, των επενδύσεων και αλλά Ν αφηγημάτων των αριστων και ξαφνικά όλοι οι Έλληνες είδαμε πίσω από την κουρτίνα μια Ψωροκωσταινα ντυμένη στα μαύρα να καίγεται στον δάπεδο ανήμπορη μοιρολογωντας για τα παιδιά της που θυσιαζωντε καθημερινά για να επιπλέουν οι φελλοί, οι μαυρογυαλουροι και τα λαμόγια

  5. Έλληνα, πόσο ακόμα αίμα είσαι διαθέτη ενός να χύσεις για να κρατάς στην εξουσία ανίκανους ανθελληνες τα τελευταία 50+χρόνια. Σε έπεισαν ότι οποίοι αγαπιούνται την Ελλάδα και τον έλληνα είναι προδότες και οτι οι προδότες και οι ανθελληνες σε αγαπούν. Τα παιδιά των μητσοτακηδων, της Ντορας κλπ δεν μπήκαν ποτέ σε ελληνικά τρένα, μόνο τα δικά σου ταξίδευαν με αυτά τα συρόμενα φέρετρα. Τα παιδιά των πολιτικών ταξιδεουν με τρένα του εξωτερικου που έχουν διπλές και τριπλές ασφαλιστικές δικλείδες. Ψήφισε έξυπνα, φτιάξε ξανά την Ελλάδα που σου αξίζει και που προστατεύει τα παιδιά σου. Είναι το μέλλον μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook