Με παραδοσιακές κρητικές φορεσιές είπαν το τελευταίο «αντίο» στην Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα

με-παραδοσιακές-κρητικές-φορεσιές-εί-1470562

Βαθιά θλίψη στον χώρο του Πολιτισμού και της Τέχνης – και όχι μόνο – σκόρπισε η είδηση του ξαφνικού θανάτου της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα. Η κηδεία της έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες βρέθηκαν σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου του 2022, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να συνοδεύσουν την Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα στην τελευταία της κατοικία. Για την κηδεία της «πρώτης κυρίας» της Εθνικής Πινακοθήκης πολλοί έστειλαν λευκά λουλούδια, θέλοντας να την αποχαιρετήσουν.

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών παρευρέθηκαν – μεταξύ άλλων – η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η σπουδαία ιστορικός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, η πρώην βουλευτής Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και η Λόλα Νταϊφά.

«Αποχαιρετούμε με αγάπη και θαυμασμό το ατίθασο κορίτσι από το Αρκαλοχώρι που αγάπησε την τέχνη, σπούδασε, εξελίχτηκε σε μια δυναμική προσωπικότητα, εργάστηκε σκληρά, πρωτοστάτησε να βάλει την ελληνική τέχνη στον παγκόσμιο χάρτη», είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Δείτε φωτογραφίες:

Στην κηδεία παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, ο προεδρος του ΔΣ της Εθνικής Πινακοθήκης Απόστολος Μπότσος, η διευθύντρια συλλόγων καλλιτεχνών και μουσειολογικού προγράμματος της Εθνικής Πινακοθήκης, Έφη Αγαθονίκου, ο κοσμήτορας της ΑΣΚΤ Αγγελής Αντωνόπουλος, η Άντζελα Γκερέκου, η Άννα Καφέτση, η Ειρήνη Γερουλάνου, η Νίκη Τυπάλδου, η Βάνα Ξένου, ο Γιώργος Ρόρρης, ο Μάριος Σπηλιόπουλος, ο Πάνος Χαραλάμπους, η Άννα Φιλίνη.

Υπενθυμίζεται ότι η ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης άφησε την τελευταία της πνοή ξαφνικά την περασμένη Δευτέρα, 13 Ιουνίου, σε ηλικία 83 ετών, μετά από σύντομη νοσηλεία της στο νοσοκομείο.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook