Με νέο self test σήμερα οι μαθητές στο σχολείο

με-νέο-self-test-σήμερα-οι-μαθητές-στο-σχολείο-1283969

Οι μαθητές κάνουν σήμερα νέο self test, ώστε να προσέλθουν στο σχολείο με αρνητικό αποτέλεσμα για να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Η δήλωση γίνεται με τον κλασικό τρόπο, αλλά σε νέα πλατφόρμα και συγκεκριμένα στο edupass.gov.gr, καθώς εκεί ενσωματώθηκε η πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Έτσι, οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή δήλωση αρνητικού self test, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται με τους ίδιους όρους, μόνο που θα χρειάζονται αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ, με κόστος δικό τους.

Πώς γίνεται το self-test

Είναι πολύ εύκολο! Δείτε το βίντεο «Self test εύκολα και απλά | Οδηγίες χρήσης». Αν είστε μαθητής Λυκείου, σας ενδιαφέρει, γιατί… «το πιο σημαντικό τεστ γίνεται εκτός σχολείου».

Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος στο σχολείο

Αν εντοπιστεί κρούσμα, θα παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Ο μαθητής θα επιστρέφει μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Για τις στενές επαφές του μαθητή στο σχολείο προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα 7 ημερών ως εξής:

Α) Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα, δύο rapid tests, πέραν των προβλεπομένων. Ομως, εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν δίπλα ή στο αμέσως εμπρός ή πίσω θρανίο από το κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά self tests τις ημέρες που δεν κάνουν τα δύο εργαστηριακά

Β) Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος προβλέπονται δύο self tests, ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook