Με νέα δήλωση στο edupass οι μαθητές αύριο στο σχολείο: Πώς μπαίνουν σε κλειστούς χώρους

Με τη σχολική κάρτα στο χέρι καλούνται να προσέλθουν στις τάξεις τους αύριο Τρίτη οι μαθητές, καθώς παραμένει η οδηγία για τα δύο self test εβδομαδιαίως.

Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου των μαθητών δηλώνεται στο edupass.gov.gr, προκειμένου o/η διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας να μπορεί να επιβεβαιώνει ότι εντός του σχολείου βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως δήλωση στην πλατφόρμα edupass υποχρεούνται να υποβάλλουν οι μαθητές/τριες δημόσιων σχολικών μονάδων (υποβάλλεται από γονέα/κηδεμόνα), το εκπαιδευτικό προσωπικό και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), καθώς και κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής (επισκέπτες), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Πώς εισέρχονται παιδιά και έφηβοι σε κλειστούς χώρους
Διευκρινήσεις αναφορικά με τα νέα μέτρα στα παιδιά και τους εφήβους από σήμερα Δευτέρα έχει δώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τα παιδιά ηλικίας 4-17 ετών έχουν πρόσβαση σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους στην εστίαση, σε καταστήματα λιανεμπορίου, κομμωτήρια, γυμναστήρια και γήπεδα μόνο με τη διενέργεια self test, 24 ώρες πριν από την παρουσία τους στον χώρο.

Από την άλλη, για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών δεν απαιτείται να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο.

Σημειώνεται – αν και πλέον θεωρείται αυτονόητο – ότι η εφαρμογή του μέτρου της μάσκας σε όλους του κλειστούς χώρους εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική.

dikaiologitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΣασμός: Η Στέλλα “βράζει” από θυμό και απειλεί τον Αστέρη
Επόμενο άρθροΕπίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους δικαιούχους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ