Με «μπαλώματα» καλύπτουν τις ελλείψεις γιατρών εν μέσω πανδημίας στα Κέντρα Υγείας της πόλης των Χανίων

με-μπαλώματα-καλύπτουν-τις-ελλείψε-1118887

Για αυθαιρεσία της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κάνει λόγο με ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ, που καταγγέλλει προσπάθεια εξαναγκασμού των αγροτικών ιατρών προκειμένου οι τελευταίοι «να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους σε Περιφερειακά Ιατρεία υπαγόμενα σε Κ.Υ (Κανδάνου και Βάμου) και να μετακινηθούν ως… «υπεύθυνοι COVID» στο Κ.Υ Χανίων χωρίς σαφές καθηκοντολόγιο, ωράριο και πρόγραμμα εφημέρευσης.»

Στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη προσπάθεια της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ αποσκοπεί στο «να καλύψει τις τραγικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού λόγω μη πραγματοποίησης των αναγκαίων προσλήψεων»

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την αυθαιρεσία των διοικούντων της 7ης ΥΠΕ, οι οποίοι με μη σύννομες εντολές προσπαθούν να εξαναγκάσουν γιατρούς θητείας υπαίθρου («αγροτικούς») να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους σε Περιφερειακά Ιατρεία υπαγόμενα σε Κ.Υ (Κανδάνου και Βάμου) και να μετακινηθούν ως… «υπεύθυνοι COVID» στο Κ.Υ Χανίων χωρίς σαφές καθηκοντολόγιο, ωράριο και πρόγραμμα εφημέρευσης.

Σαφέστατα πρόκειται για σπασμωδικές κινήσεις για το «φαίνεσθαι» και για κουκούλωμα των τραγικών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού λόγω μη πραγματοποίησης των αναγκαίων προσλήψεων. Αυτή η τακτική πρώτα από όλα είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία αφού αποδυναμώνει τραγικά την πρωτοβάθμια περίθαλψη στα ΠΙ και στα Κ.Υ. Επίσης πρόκειται, για άλλη μια φορά, για την σκαιότατη μεταχείριση των νέων γιατρών ως «αναλώσιμα πολυεργαλεία για όλες τις δουλειές» που αποτελεί έναν από τους λόγους της φυγής των νέων γιατρών από την χώρα μας προς το εξωτερικό.

Άλλωστε, η 7η ΥΠΕ πρόσφατα έχει πρωταγωνιστήσει και σε άλλη μη σύννομη αυθαιρεσία σε βάρος των νέων γιατρών με τον αποκλεισμό Αναισθησιολόγων και Παθολόγων από προκηρύξεις για θέσεις μόνιμων επιμελητών ΜΕΘ.

Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως αυτές οι αυθαιρεσίες. Να καλυφθούν τα τραγικά κενά σε ιατρικό προσωπικό με μαζικές προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις.»

Από την πλευρά του, και σύμφωνα με τα όσα είπε στο zarpanews.gr ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Δημήτρης Αγαπίου, δεν υπάρχει πρόθεση από την διοίκηση για τέτοιου είδους μετακινήσεις ενώ διευκρίνισε ότι δύο συγκεκριμένες μετακινήσεις από τα Κέντρα Υγείας Βάμου και Κανδάνου για τα οποία γίνεται λόγος, είχαν αποφασισθεί με την συγκατάθεση των ενδιαφερόμενων γιατρών αλλά τελικά ανεκλήθησαν.

Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr αυτό που ενδεχομένως αποφασιστεί για την ενίσχυση τον Κέντρων Υγείας της πόλης των Χανίων , είναι η πραγματοποίηση εφημεριών σε εθελοντική βάση, από τους επιμελητές των Κέντρων Υγείας της υπαίθρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εφημερίες θα πραγματοποιούνται Σαββατοκύριακα και ωρες από τις 3 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ.

Επισημαίνεται επίσης οτι σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΓΕΣΥΧ, συνεχίζουν ακόμη και σήμερα, παθολόγοι και αναισθησιολόγοι από το νοσοκομείο Χανίων να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, καθώς οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο ίδρυμα του γειτονικού νομού είναι αρκετές.

zarpanews.gr- Ανδρέας Γερακάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook