Με λίγες δόσεις κοροναϊού, ξεχνάς και Χίο και Λέσβο και υποσχέσεις που δεν κρατήθηκαν!

με-λίγες-δόσεις-κοροναϊού-ξεχνάς-και-χ-1003967

Ο τρόμος ρίχνει πέπλο στα μάτια για τα «προκλητικά», τα «ενοχλητικά», τα απαράδεκτα και η διασπορά των ειδήσεων που αφορούν τον κοροναϊό μοιάζει να είναι ένα σκοτεινό μονοπάτι αποπροσανατολισμού.

Κοροναϊός είναι θα περάσει… Ομως αυτό που ζούμε ως χώρα δεν περνάει ποτέ και με καμιά επιστημονική αγωγή. Είναι μια ασθένεια αγιάτρευτη, είναι ένα μόρφωμα συμπαγές ακαθορίστου μεγέθους που συνεχώς επεκτείνεται και καταστρέφει ό,τι υγιές του αντιστέκεται.

Στη Χίο και στη Λέσβο επενέβησαν οι «δυνάμεις κατοχής», όπως δραματικά αποκαλούσε τους άνδρες των ΜΑΤ πολίτης του νησιού του Ομήρου, για να καταστείλουν τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Των κατοίκων που οδηγήθηκαν στις κάλπες με υποσχέσεις για επίλυση του προβλήματος που καίει σαν τις πασχαλινές ρουκέτες. Όμως οι υποσχέσεις ήταν έτσι ακριβώς: σαν τις πασχαλινές ρουκέτες· άναψαν έγραψαν μια φωτεινή τροχιά σφυρίζοντας μέχρι να πέσει η ψήφος στην κάλπη κι έσβησαν. Και τώρα ετοιμάζονται «στρατόπεδα συγκέντρωσης», κατ’ ευφημισμόν «hotspot» ή κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών για να υποδεχτούν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό «κυνηγημένων» από όσους είχαν πριν!

Δικαιολογημένα αντιδρούν οι κάτοικοι, που κάθε πρωί βλέπουν τον ήλιο να ανατέλλει από τα βουνά της Ιωνίας. Αλλα τους υποσχέθηκαν και άλλα αποφασίζουν! Πρωτοφανές; Το αντίθετο, σύνηθες!

Στην Ελλάδα δεν πλήττεις ποτέ! Εχουν μια μαγική ικανότητα οι κρατούντες (και οι τωρινοί και οι προηγούμενοι) να σε κάνουν να πιστεύεις πως κάτι αλλάζει κι όμως να μένει πάντα το ίδιο. Κι οι «πολλοί» το πιστεύουν! Αλλωστε οι «πολλοί» τους νοιάζουν. Αυτοί εκλέγουν κυβερνήσεις, που θα εξυπηρετήσουν μεγαλόσχημους και θα τηρήσουν συμβόλαια. Και για να σκαρφαλώσουν στις «καρέκλες» εκτοξεύουν υποσχέσεις που σαν ανατείλει η επομένη της νύχτας των εκλογών, γίνονται δακρυγόνα…

Η κυβέρνηση θέλει τους πρόσφυγες γιατί φέρνουν χρήμα στα ταμεία. Αρα όσο πιο πολλοί τόσο καλύτερα! Αντέδρασες λοιπόν ξεχασμένε κάτοικε της Λέσβου; Θα ξυλοκοπηθείς! Φώναξες πολίτη της Χίου; Θα σου κλείσουμε το στόμα με καπνούς και ρόπαλα! Κι οι «άλλοι», οι «άλλοι» που βλέπουν από μακριά, από τον βολικό καναπέ τους, δεν θα αντιδράσουν;

Ασε τους «άλλους», αυτοί έχουν για την ώρα τον κοροναϊό. Μια ίωση που σκοτώνει δύο άντε τρεις στους 100, όταν η γρίπη έχει ήδη σκοτώσει 93 ανθρώπους στη χώρα μας!

Ο τρόμος όμως ρίχνει πέπλο στα μάτια για τα «προκλητικά», τα «ενοχλητικά», τα απαράδεκτα και η διασπορά των ειδήσεων που αφορούν τον κοροναϊό μοιάζει να είναι ένα σκοτεινό μονοπάτι αποπροσανατολισμού. Και στην Ελλάδα, αλλά και στην γερασμένη Ευρώπη, την Ευρώπη του υψηλού κινδύνου… Οπότε, εισπνεύστε πολύωρες δόσεις ειδήσεων κοροναϊού για να μην σας αγγίξουν τα δακρυγόνα της Χίου. Καθηλωθείτε στις βολικές πολυθρόνες σας, μετρώντας την πίεση σας και τα Depon στο συρτάρι και ξεχάστε τη Λέσβο και τους εξόριστους στον τόπο τους!

Ο κοροναϊός είναι η λύση!

Γράφει ο Νίκος Τζιανίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook