Με κράτηση οι πιστοί στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα – Η απόφαση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων

με-κράτηση-οι-πιστοί-στις-εκκλησίες-τα-1256882

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος συστήνει στους πιστούς να προσέλθουν στις εκκλησίες αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους ναούς για να εξασφαλίσουν θέση και να γνωρίζουν την ώρα του εκκλησιασμού τους.

Όπως διευκρινίζει ο ιεράρχης μέσω της εγκυκλίου που εξέδωσε, “στον ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης”, αιτιολογώντας τη διαδικασία αυτή λέγοντας πως “μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση”.

«Να παραμείνει σπίτι του όποιος νιώσει αδιαθεσία»

Την ίδια στιγμή μάλιστα ο Μητροπολίτης ζητεί, σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, από τους πιστούς να μην πάνε στην εκκλησία όσοι αισθανθούν οποιαδήποτε αδιαθεσία.

“Αν κάποιος νοιώσει κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία ή αδυναμία να παραμείνει στο σπίτι του για να μη θέσει σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό του αλλά ούτε τους συνανθρώπους του”, επισημαίνει ο κ. Μάξιμος για να συμπληρώσει πως όλα αυτά θα πρέπει όμως να γίνουν, “με σύνεση, πνεύμα, υπευθυνότητα και θυσιαστική αγάπη”.

Θέλοντας να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων στη συνέχεια υπογραμμίζει πως “όλοι οφείλουν να φέρουν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και τον επιτρεπόμενο αριθμό πιστών. Χωρίς παράπονα και αντιδράσεις προς διαφύλαξη της υγείας όλων των αδελφών μας. Με ταπείνωση, υπακοή, προσοχή και αγάπη προς τον κάθε συνάνθρωπό μας”, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Πριν κλείσει ωστόσο την εγκύκλιό του, ο κ. Μάξιμος ευχαριστεί θερμά όλους τους κληρικούς και λαϊκούς για την υπεύθυνη στάση τους κατά την περίοδο της πανδημίας, παρακαλώντας τους συγχρόνως να συνεχίσουν µε την ίδια υπευθυνότητα.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ζητεί από τους πιστούς να κάνουν τηλεφωνική κράτηση θέσης πριν πάνε στους ναούς. Την ίδια διαδικασία ακριβώς ακολούθησε και πέρυσι την ημέρα των Θεοφανίων.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook