Με κουβαδάκια αντιμετωπίζουν τα προβλήματα υδρομόνωσης σε νηπιαγωγείο της Κρήτης

με-κουβαδάκια-αντιμετωπίζουν-τα-προβ-1375121

Με προβλήματα ξεκίνησε η σημερινή ημέρα για το 1ο Νηπιαγωγείο Σητείας με εστίες εντός διαφόρων σημείων των χώρων του κτιρίου, από τις οποίες στάζει η οροφή. Επίσης όπως διαπιστώθηκε το πρωί «κάηκε» και ένα ρούτερ ενδεχομένως λόγω βραχυκυκλώματος έπειτα από τις χθεσινοβραδινές έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Στο σχολείο από νωρίς το πρωί μετέβησαν μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σητείας Ελένη Πλατανάκη, παρουσία της διεύθυνσης και του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου.

Όπως σημείωσε ο Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Μανόλης Νικολαϊδης, υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά κυρίως την υδρομόνωση του σχολείου. «Μετά από κάθε βροχή, τοποθετούνται 24 κουβαδάκια για να μαζέψουν τις εστίες που στάζουν από την ταράτσα, σκόρπια μέσα στην κουζίνα, στο γραφείο των εκπαιδευτικών, στο αίθριο, στους διαδρόμους και στο χώρο που κοιμούνται τα παιδιά. Αυτή είναι η κατάσταση η φετινή. Υπήρχαν προβλήματα και από πέρυσι αλλά δεν ήταν τόσο έντονα. Είναι προβλήματα που ξεκινάνε από τις βλάβες που έχει η υδρομόνωση της ταράτσας».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, εστάλησαν σχετικά έγγραφα στο Δήμο το Δεκέμβριο από την διεύθυνση του σχολείου.

Σήμερα το πρωί και μετά τη χθεσινοβραδυνή βροχή, στον χώρο υπήρχε διάχυτη μία μυρωδιά καμένου. Στο σχολείο μετέβησαν ηλεκτρολόγοι και διαπιστώθηκε ότι βραχυκύκλωσε και είχε καεί ένα ρούτερ «Δημιουργήθηκε ωστόσο αρχικά ένας πανικός. Προς το παρόν το σχολείο λειτουργεί, όμως πληροφορούμαστε ότι με απόφαση Δημάρχου θα σταματήσει η λειτουργία του σήμερα και αύριο».

Αναφορικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος, τόνισε ότι υπάρχει επαφή με Μηχανικό του Δήμου που έχει αναλάβει το θέμα. Ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Νικολαϊδης είναι εξαιρετικά δύσκολο να διορθωθεί η υφιστάμενη κατάσταση με τα υλικά αυτή τη στιγμή που έχει η μόνωση. «Το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα είναι «μπάλωμα» το οποίο όμως ίσως δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα γιατί ήδη έχουμε νερό μέσα στην μόνωση κι αν το κλείσουμε μέσα, θα συνεχίζει να σουρώνει. Όμως η ευθύνη των αποφάσεων ανήκει στην Τεχνική Υπηρεσία και τους Μηχανικούς του Δήμου».

Ερωτηθείς σχετικά για το αν μπορεί να καταστεί δυνατή στο πλαίσιο των συνθηκών που προαναφέρθηκαν, η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, απάντησε « Ακούσαμε από εκπαιδευτικούς να αναφέρουν ότι κάνουν πατινάζ κι όντως υπάρχουν κάποια σημεία που αυτό συμβαίνει. Το πρόβλημα επαναλαμβάνεται κάθε φορά που βρέχει και λίγο καιρό μετά αφού στραγγίξει, σταματά. Σε αυτή την φάση η προσπάθεια που γίνεται είναι για την διαχείριση του προβλήματος. Θα μεταφερθούν τα στρώματα των παιδιών από τον χώρο που τώρα βρίσκονται σε άλλη αίθουσα που δεν τρέχουν νερά. Στην ίδια αίθουσα θα μεταφερθεί και το γραφείο των εκπαιδευτικών . Για το τεχνικό κομμάτι γίνονται τώρα συνεννοήσεις».

Η κα Πλατανάκη τόνισε ότι το πρόβλημα εντάθηκε από το νέο χρόνο κι έπειτα. Πέρυσι έγινε μία πρόχειρη μόνωση στο σχολείο αλλά φέτος το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. «Το έχουμε εντοπίσει με την κα Φανή Μαράκη και έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες έτσι ώστε να προχωρήσει η υδρομόνωση. Άνοιξη καιρού που θα στεγνώσει, όπως είπε και ο κ. Νικολαϊδης.

Σήμερα ήρθαν οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου, απομονώσανε ένα δωμάτιο που υπήρξε και το θέμα. Και τις πρίζες , για κάθε ενδεχόμενο. Όμως δεν υπάρχει πρόβλημα στο υπόλοιπο κτίριο. Και η Τεχνική Υπηρεσία είναι εδώ. Αυτό που κάνουμε στην παρούσα φάση είναι ότι μεταφέραμε το γραφείο, θα αλλάξουμε τις συνδέσεις και τα ρούτερ ώστε να είναι σε ασφαλές σημείο. Θα μεταφερθεί και ο χώρος του ύπνου σε ασφαλές σημείο. Είμαστε εδώ και ότι χρειαστεί θα το κάνουμε. Στεναχωριόμαστε που συμβαίνουν αυτά και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για την αποκατάσταση του προβλήματος. Ζητούμενο είναι πάντα η ασφάλεια των παιδιών. Για ότι χρειαστεί η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου θα μεριμνήσει. Και με χρήματα στον κωδικό του σχολείου έτσι ώστε και ότι άλλο χρειαστεί – περισσότερο πετρέλαιο, εργασίες- να γίνουν. Είμαστε και θα είμαστε σε επαφή και με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τον Σύλλογο Γονέων και τους ευχαριστώ που ήταν εδώ σήμερα και βοήθησαν στην μεταφορά και σε όλα».

Πηγή:anatolh.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook