Με «κούρεμα»… 80% (280 εκατ.) η Forthnet στον Βαγγέλη Μαρινάκη

με-κούρεμα-80-280-εκατ-η-forthnet-στον-βαγγέλη-μ-936103

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Documento», οι πιστώτριες τράπεζες (ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha και κατά 3% η τράπεζα Αττικής), στις οποίες η Forthnet οφείλει εδώ και χρόνια ποσό άνω των 350 εκατ. ευρώ, αποφάσισαν τη μεταβίβαση της εταιρείας στον Βαγγέλη Μαρινάκη, με μεγάλο κούρεμα των οφειλών της εταιρείας. Η απόφαση είναι υπό την αίρεση της έγκρισης της σχετικής απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η εταιρεία έχει ρυθμισμένες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ πριν περάσει στις τράπεζες, ελεγχόταν από την μητρική εταιρεία της Wind, Crystal Almond Holdings, (22,17%), το δημόσιο της Τυνησίας (15,19%) και τον Άραβα επιχειρηματίας Abdulaziz Al Ghurair (14,42%).

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα του «Documento» εδώ

Υπενθυμίζεται ότι επίκαιρη επερώτηση για την απόπειρα εξαγοράς της Forthnet από την εταιρεία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη κατέθεσαν πριν μερικές μέρες 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν -μεταξύ άλλων- την κυβέρνηση αν προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων, αν δημιουργούνται συνθήκες ολιγοπωλίων ή δεσπόζουσας θέσης στην αγορά των ΜΜΕ, αν θα επιληφθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού και αν θα επηρεαστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

«Το χρέος της εταιρείας Forthnet αγγίζει το δυσθεώρητο ποσό των 310 εκατ. ευρώ, ενώ η πρόταση της Αlter Ego, που επεξεργάζονται οι πιστώτριες τράπεζες, είναι η καταβολή ποσού μόλις 45 εκατ. ευρώ. Η προοπτική διαγραφής ενός τόσο πολύ μεγάλου μέρους των δανείων εκ μέρους των τραπεζών, οι οποίες ανα-κεφαλαιοποιήθηκαν με ποσά δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που χρεώθηκε ο ελληνικός λαός, δημιουργεί τουλάχιστον μεγάλη εντύπωση. Και αυτό γιατί, την ίδια στιγμή, πάρα πολλές μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αλλά και μεγαλύτερες, οι οποίες έχουν υποστεί τις συνέπειες τις μακροχρόνιας κρίσης, αντιμετωπίζονται από τα πιστωτικά ιδρύματα ως προς τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών τους με έντονη γραφειοκρατία, αυστηρότητα και αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα πολύ σοβαρές επιπτώσεις στη βιωσιμότητά τους και διόγκωση των τοκοφόρων χρεών τους ως και την αδράνεια ή το οριστικό κλείσιμό τους.

Στον όμιλο Forthnet συμπεριλαμβάνεται και η εταιρεία συνδρομητικών καναλιών Nova, που έχει αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των περισσότερων ομάδων της Super League, καθόσον τα κανάλια Novasports έχουν σε ισχύ συμφωνίες για τα εντός έδρας παιχνίδια των περισσότερων ΠΑΕ, δηλαδή των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Βόλου ΝΠΣ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Πανιωνίου και ΟΦΗ, ενώ από την άλλη μεριά με κυβερνητική πρωτοβουλία, εκπεφρασμένη σαφώς και δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, μειώθηκε ο αριθμός των ΠΑΕ, τα τηλεοπτικά δικαιώματα των οποίων κατείχε η ΕΡΤ, με αποτέλεσμα οι ΠΑΕ ΠΑΟ και Άρη να μεταφέρουν τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα στα συνδρομητικά κανάλια της Nova» αναφέρουν συγκεκριμένα.

One thought on “Με «κούρεμα»… 80% (280 εκατ.) η Forthnet στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook