Με «ευρω-μπλόκο» απειλεί η Βουλγαρία την ΠΓΔΜ

με-ευρω-μπλόκο-απειλεί-η-βουλγαρία-τ-798576
Σε σκοτσέζικο ντους υποβάλλει η Βουλγαρία την ΠΓΔΜ, λίγες μέρες μετά την κύρωση από το Κοινοβούλιο στα Σκόπια της συμφωνίας των Πρεσπών, απειλώντας να μπλοκάρει την ενταξιακή της διαδικασία στην Ε.Ε.
Συγκεκριμένα, η ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται υποχωρήσει ούτε κατ’ ελάχιστον στις προϋποθέσεις που θέτει στην ΠΓΔΜ για να ανοίξουν οι ενταξιακές συνομιλίες.
Όπως είπε η Ζαχαρίεβα, μεταξύ των μη διαπραγματεύσιμων όρων της Σόφιας προς τα Σκόπια περιλαμβάνονται και οι σχέσεις καλής γειτονίας και η απόρριψη απομονωτικών και εθνικιστικών πολιτικών.
Επίσης, είπε χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να υποκλέπτει κάποιος την ιστορία άλλου κράτους ή να αρνείται την κοινή τους ιστορία, και ξεκαθάρισε ότι η Βουλγαρία θα θέσει τους όρους της ξεκάθαρα.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως η Ελλάδα, έτσι και η Βουλγαρία έχει ζητήσει από την ΠΓΔΜ αναθεώρηση των βιβλίων ιστορίας της χώρας, ώστε να φαίνεται ότι οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ προέρχονται από βουλγαρική ρίζα και ομιλούν βουλγαρική διάλεκτο.
Πηγή: IBNA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook