Σειρά δράσεων στον Δήμο Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

σειρά-δράσεων-στον-δήμο-χανίων-για-την-1235635

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 14 Ιουνίου διεθνώς, διοργανώνεται τη Δευτέρα 14/6/2021 στο Δημαρχείο Χανίων σειρά δράσεων, προκειμένου να τιμηθεί ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης για την ανιδιοτελή προσφορά του.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 14/06/2021, από τις 9.00 έως τις 14.00, διοργανώνεται στο Δημαρχείο Χανίων εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Aιμοδοτών Νομού Χανίων ο “Άγιος Ιωάννης”, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος”. Κατά τη διάρκεια της εθελοντικής δράσης θα πραγματοποιηθεί δειγματοληψία και για τη δωρεά μυελού των οστών.

Επίσης, τη συγκεκριμένη ημέρα ξεκινά στο ισόγειο του Δημαρχείου η λειτουργία της πανελλήνιας έκθεσης ζωγραφικής για παιδιά, αποστέλλοντας το μήνυμα «Δίνω αίμα – Σώζω ζωή».

Η έκθεση διοργανώνεται από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας, το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων «Άγιος Ιωάννης», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, το Τοπικό Τμήμα Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χανίων.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι μικροί πολίτες της χώρας μας κλήθηκαν ν΄ αποδώσουν μέσα από σχήματα και χρώματα τη φιγούρα του Εθελοντή Αιμοδότη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι νεαροί καλλιτέχνες δημιούργησαν έργα, που εμπνεύστηκαν από το υλικό που τους διατέθηκε.

Μάλιστα, οι πιο ξεχωριστές ζωγραφιές θα μετατραπούν σε καρτ-ποστάλ, που θα αποστέλλονται και ηλεκτρονικά. Η έκθεση θα λειτουργεί κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Το υποστηρικτικό υλικό της έκθεσης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων (Δείτε ΕΔΩ).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook