Με επιτυχία η πρώτη φάση της αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με τον Δήμο Τάρπον Σπρίνγκς | Photos + Video

με-επιτυχία-η-πρώτη-φάση-της-αδελφοποί-1285715

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο βήμα για την αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Χανίων και του Δήμου Τάρπον Σπρίνγκς, της Φλόριντα.

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Φρούριο Φιρκά στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, έκανε λόγο για μία ιστορική ημέρα, αυτή της αδελφοποίησης των δύο δήμων.

«Υποδεχθήκαμε τον δήμαρχο Χρυσόστομο Αλαχούζο με τους συνεργάτες του για να επισημοποιήσουμε μία σχέση ιστορική και μία αναγνώριση της σπουδαίας διαδρομής που έχει διανύσει ο Ελληνισμός απανταχού στην γη και ιδιαίτερα στο Τάρπον Σπρίνγκ όλες αυτές τις δεκαετίες.

Είμαστε σε θέση να προβούμε σε πολυεπίπεδες συνεργασίες στο κομμάτι του πολιτισμού, της παιδείας, του τουρισμού, της οικονομικής ανάπτυξης και να συνεχίσουμε την σχέση η οποία έχει επισημοποιηθεί στο παρελθόν με την παρουσία και την επίσκεψη το 1922 του ίδιου του Ελευθερίου Βενιζέλου στον δήμο του Τάρπον Σπρίνγκς» τόνισε ο κ. Σημανδηρακης.

«Σήμερα αδελφοποιήσαμε τις δύο πόλεις και αρχίζει μία μεγάλη ευκαιρία για εμάς, τους δημάρχους για να δημιουργήσουμε προγράμματα με οφέλη. Έχουμε πολλά κοινά με τα Χανιά. Το ελληνικό στοιχείο είναι πολύ δυνατό σ. Μάλιστα, σε ένα χωριό στο εκεί στο λιμάνι θα ακούσετε τα ελληνικά τραγούδια, τους ανθρώπους να μιλούν ελληνικά. Στην οδό Δωδεκανήσου σε κάθε στύλο θα βλέπετε τις ελληνικές σημαίες» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς, Χρυσόστομος Αλαχούζος.

Σημειώνεται πως το δεύτερο βήμα της αδελφοποίησης των δύο δήμων θα γίνει με την επίσκεψη αντιπροσωπείας από τα Χανιά στη Φλόριντα τον Ιανουάριο του 2022.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Με επιτυχία η πρώτη φάση της αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με τον Δήμο Τάρπον Σπρίνγκς | Photos + Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook