Με επιτυχία η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Νεας Δημοκρατίας για τον τουρισμό στα Χανιά | Photos

με-επιτυχία-η-εκδήλωση-της-νοδε-νεας-δη-782700

Ημερίδα με θέμα «Τουρισμός και Περιβάλλον: Πολιτική για μια βιώσιμη ανάπτυξη» διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Χανίων στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Τρικάλων, Κωνσταντίνος Σκρέκας  Τομεάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος της ΝΔ, μίλησε για την «κλιματική αλλαγή και την βιώσιμη ανάπτυξη». «Ο Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας και ο «νούμερο 1″ εργοδότης» σχολίασε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ πριν την έναρξη της εκδήλωσης και προσέθεσε: «Η σημερινή κυβέρνηση το μόνο που έκανε είναι να αυξήσει τη φορολογία σε κάθε επίπεδο χωρίς να πάρει ούτε ένα μέτρο για να βοηθήσει τον τουρισμό. Η αύξηση έγινε μόνο χάρη στην προσπάθεια που έκαναν οι επιχειρηματίες του τουρισμού. Για να συνεχίσει όμως αυτά θα πρέπει να γίνουν υποδομές, να φτιάξουμε τα λιμάνια, τα αεροδρόμια τους δρόμους, ώστε ο τουρισμός μας να είναι βιώσιμος και να συνεχίσει να προσφέρει πλούτο στη χώρα και τις επόμενες δεκαετίες.

Στις «Ευκαιρίες ανάπτυξης, νησιωτικότητα και προϋποθέσεις για την Κρήτη» αναφέρθηκε ο  Λευτέρης Κοπάσης Λευτέρης, π. Πρόεδρος διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ Δυτ. Κρήτης,

ενώ ο Μανόλης Γιαννούλης πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κρήτης, μίλησε για τις «Ανάγκες και προτάσεις για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου»

Την «πρόταση για μία πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη» ανέπτυξε ο Μάνος Κόνσολας  βουλευτής Δωδεκανήσου, Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Η σημερινή είναι μια ημερίδα διαλόγου, συζήτησης με τους φορείς προκειμένου να παράξουμε πολιτική. Η Κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει γονατίσει τους ανθρώπους της αγοράς, τους ανθρώπους του τουρισμού» τόνισε και συμπλήρωσε: «Έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τα ζητήματα που αφορούν την πολυκεντρική ανάπτυξη για τον τουρισμό και τα οποία περιλαμβάνουν αποκλιμάκωση της φορολογίας, νέο χωροταξικό, διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και εφαρμογή της πολιτικής αυτής με στοχευμένες δράσεις σε όλη την επικράτεια. Κυρίως όμως χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο με κίνητρα με έναν νέο αναπτυξιακό νόμο.»

Ακολούθησε συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήσεις φορέων και επαγγελματιών Τουρισμού, Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook