Με ελάχιστες κρατήσεις ξεκινάει η τουριστική σεζόν στην Κρήτη

«Χαλαρά» θα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν στην Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λασιθίου Μανώλης Βαρκαράκης.

«Θα γεμίσει αργότερα η Κρήτη από τουρίστες γιατί ξεκινάμε χωρίς να ξέρουμε πως θα κινηθούμε το καλοκαίρι. Αν δεν σταθεροποιηθούν οι πτήσεις να μπουν σε ένα ρυθμό και βέβαια τα πρωτόκολλα που θα έρχονται οι επισκέπτες αλλά κυρίως πως θα επιστρέφουν στις πατρίδες τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, δεν έχει σημασία μόνο το να έρθουν εδώ» τόνισε ο κ. Βαρκαράκης.

Σημείωσε δε, πως η σεζόν ξεκινάει με ελάχιστες κρατήσεις όμως η κατάσταση θα βελτιωθεί. «Αν ο κόσμος ξέρει με ποιες προϋποθέσεις θα ταξιδέψει θα αλλάξουν τα πράγματα. Πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα ώστε να ανοίξουν οι κρατήσεις. Πάμε σε κρατήσεις τελευταίας στιγμής. Υπάρχει κινητικότητα, είμαστε έτοιμοι, έχουμε την εμπειρία και ξέραμε ότι θα ήταν μια δύσκολη σεζόν».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των εργαζομένων, ο κ. Βαρκαράκης ανέφερε πως είναι ένα πάγιο αίτημα. «Η τουριστική αγορά πρέπει να αισθανθεί ασφάλεια. Οπωσδήποτε να βάλουμε σε πρώτη προτεραιότητα τον εμβολιασμό των εργαζομένων. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ώστε να έχουμε ένα πλεονέκτημα».

creta24.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΘετική στον κορoνοϊό η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη
Επόμενο άρθροΕκτός εαυτού ο Στράτος Τζώρτζογλου στη «Φάρμα»: «Προδότη, καρφί, σπιούνε» | Video

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ