Με δύο ελληνικές ταινίες το 69o Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου – Δείτε εδώ τα τρέιλερ

με-δύο-ελληνικές-ταινίες-το-69o-φεστιβάλ-809859

Η ταινία «The Kindness of Strangers» της Λόνα Σερφγκ από τη Δανία ανοίγει την αυλαία στο 69o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, Berlinale, το οποίο πραγματοποιείται από τις 7 έως και τις 17 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο προβεβλημένα φεστιβάλ κινηματογράφου μαζί με τα Φεστιβάλ των Καννών και της Βενετίας. Στη διάρκεια του, θα προβληθούν 400 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ανάμεσά τους, 17 που θα συμμετάσχουν στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα με στόχο να κατακτήσουν τη Χρυσή Άρκτο.

Eνα πρωτότυπο ελληνικό ντοκιμαντέρ είναι ανάμεσα στις ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στο επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Η σκηνοθέτης Μαριάννα Οικονόμου παρουσιάζει το νέο της φιλμ «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» στο πλαίσιο του Culinary Cinema της Μπερλινάλε, το τμήμα του φεστιβάλ που προβάλλει ταινίες με σκοπό «τροφή για σκέψη», με ταινίες γύρω από τις απολαύσεις αλλά και τις σκοτεινές πλευρές της διατροφής.

Μας μεταφέρει σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου που αργοπεθαίνει,

…δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες, αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή.

Στον Ηλιά, δύο νέοι αγρότες και πέντε γιαγιάδες παίρνουν τη μοίρα στα χέρια τους και ξεκινούν να καλλιεργούν παλιούς σπόρους ντομάτας.

Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική αυτη καλλιέργεια.

Με τα πολύτιμα βαζάκια που παράγουν θα επιχειρήσουν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά και να κρατήσουν το χωριό τους ζωντανό.

Η ταινία μιλάει για την δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων, την σημασία να βλέπει κανείς την ζωή με διαφορετική ματιά και να επαναπροσδιορίζεται σε δύσκολους καιρούς.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Το φιλμ διεκδικεί βραβείο στο 69o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ενω θα προβληθει και στο 21 Φεστιβάλ Ντοκιμαντερ Θεσσαλονίκης το Μάρτιο.

«Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα 

«Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών»

Παράλληλα στο Panorama προβάλλεται η ταινία μυθοπλασίας του Σύλλα Τζουμέρκα «Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών».

Πρόκειται για ένα θρίλερ που εκτυλίσσεται στο Μεσολόγγι, σε μια τοπική αστική κοινωνία, όπου οι ταγοί της ζουν σε πλήρη παρακμή. Ο φόνος προσφέρεται ως εξιλέωση και ευκαιρία απόδρασης.

Πρωταγωνίστριες είναι η Αγγελική Παπούλια στο ρόλο μιας διευθύντριας της Αστυνομίας, που έχει χάσει κάθε μέτρο και η Γιούλα Μπούνταλη, η οποία υποδύεται μια εργάτρια που προσπαθεί να ξεφύγει από τα γρανάζια της φθοροποιού κατάστασης.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook