Με δουλειά, χωρίς μέτρα και rapid οι ανεμβολίαστοι εκτός από 7500 υγειονομικούς

με-δουλειά-χωρίς-μέτρα-και-rapid-οι-ανεμβολ-1423604

Τέλος στα μέτρα από σήμερα για χιλιάδες ανεμβολίαστους συμπολίτες μας καθώς πλέον δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν 48ωρο rapid test. Ειδικότερα, τόσο στην εστίαση, όσο και στο λιανεμπόριο όπου τα τεστ ήταν υποχρεωτικά, καταργούνται και όσοι δεν έχουν κάνει καθόλου εμβόλιο ή έχουν κάνει μόνο μία ή μόνο δύο δόσεις μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα.

Με άλλα λόγια οι ανεμβολίαστοι κινούνται σε μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, κλαμπ, κανονικά χωρίς κανέναν διαχωρισμό, ενώ και στα καταστήματα λιανεμπορίου μπαίνει επίσης τέλος στην αναμονή για την επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού.

Τι γίνεται όμως με τους υγειονομικούς και συγκεκριμένα τους 7.500 που παραμένουν εκτός νοσοκομείων;

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αν και την τελευταία εβδομάδα καταγράφουμε άλλη μια αρνητική πρωτιά παγκοσμίως σε θανάτους από κορονοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκους, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί παραμένουν στο περιθώριο με τις αναστολές εργασίας να είναι σε πλήρη ισχύ.

«Καταργήθηκαν πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, παντού γίνεται χαμός και η κυβέρνηση επιμένει στο μετρό της αναστολής που δεν έχει κανένα υγειονομικό ώφελος. Γιατί τέτοια στοχοποίηση σε 7.500 υγειονομικούς;» σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, συμπληρώνοντας: «Με τέτοιο ΕΣΥ υποστελεχωμένο θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε αρνητικά παγκόσμια ρεκόρ σε θανάτους; Υγειονομικός που βρίσκεται στη φυλακή για κακουργηνατικές πράξεις λαμβάνει το 50% του μισθού του. Ο υγειονομικός σε αναστολή 8 μήνες χωρίς ευρώ μισθό. Τέτοια δικαιοσύνη. Ένα σύνθημα των συναδέλφων σε αναστολή με μεγάλη συμβολική σημασία σήμερα ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. …ΠΛΕΥΡΗ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑ».

Τι αλλάζει από σήμερα

Αίρεται επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, μέτρο το οποίο όμως θα επαναξιολογηθεί από 1η Σεπτεμβρίου

Καταργούνται τα self test στα σχολεία και οι μαθητές θα επιστρέψουν χωρίς self test μετά τις διακοπές του Πάσχα

Είναι υποχρεωτικό το ένα rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Επανέρχεται η λειτουργία των χώρων στο 100%

Το μέτρο που δεν καταργείται για ανεμβολίαστους

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που θα συνεχίσουν να υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο με rapid test. Όμως, από σήμερα, παύουν να ισχύουν τα δύο τεστ την εβδομάδα για την εργασία, και στο εξής θα πρέπει να κάνουν μόνο ένα. Σημειώνεται πως το ίδιο ισχύει και για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ.

Αυτό δεν ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, αφού η χαλάρωση του συγκεκριμένου μέτρου έρχεται με εξαιρέσεις. Η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε να εξαιρεθούν τα νοσοκομεία και οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπου τα rapid test θα παραμείνουν δύο την εβδομάδα.

Δεν αποκλείεται, τέλος, ακόμα και το ένα rapid test να πάψει να ισχύει μέσα στο καλοκαίρι. Πρόσφατα, ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, δήλωσε πως «εάν δούμε σε βάθος χρόνου ότι δεν χρειάζεται, θα αποσυρθεί και αυτό το μέτρο».

Πηγή: ieidiseis.gr

2 thoughts on “Με δουλειά, χωρίς μέτρα και rapid οι ανεμβολίαστοι εκτός από 7500 υγειονομικούς

  1. Δεν υπάρχει στην μεταπολίτευση πιο φασιστική κυβέρνηση που να μπορώ να θυμηθώ. Πέρασαν και άλλες Δεξιές κυβερνήσεις αλλά αυτοί είναι φασίστες όσο και αν προσπαθεί ο επικεφαλής της να κρυφτεί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook