Με διαρροές το Υπουργείο Τουρισμού λέει «όχι» στο αίτημα της Ryanair για μείωση φόρων τον χειμώνα στο Αεροδρόμιο Χανίων

με-διαρροές-το-υπουργείο-τουρισμού-λέ-1527350

Με… διαρροές στον αθηναϊκό Τύπο απαντάει η ελληνική Κυβέρνηση στο επίσημο αίτημα της Ryanair για μείωση φόρων τον χειμώνα στο αεροδρόμιο Χανίων.

Αναλυτικότερα «πηγές του υπουργείου Τουρισμού που ερωτήθηκαν σχετικά με την περίπτωση της Ryanair επιβεβαιώνουν στην «Κ» πως «του παρουσιάστηκε το πρόγραμμα κινήτρων που παρέχεται μέσω της χειμερινής καμπάνιας συνδιαφήμισης του ΕΟΤ», αλλά επίσης «του ξεκαθαρίστηκε πέραν πάσης αμφιβολίας πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν δεκτά τα όσα ζητάει», όπως αναφέρεται στο σημερινό «φύλλο» της «Καθημερινής».

Το θέμα έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, στον απόηχο της χθεσινής παρουσίας του διευθύνοντος συμβούλου της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, Εντι Γουίλσον, στην πόλη.

Ο κ. Αρχοντάκης πρότεινε ο Δήμος να ασκήσει πολιτική πίεση με ένα ψήφισμα προς τα Υπουργεία. Από την παράταξή του, ο Γιάννης Φραγκάκης, συμπλήρωσε πως το γεγονός ότι ο κ. Γουίλσον ήταν εδώ και κατέθεσε προτάσεις ώστε να ανοίξει το Αεροδρόμιο των Χανίων τον χειμώνα, είναι πολύ σημαντικό. Όπως μετέφερε, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή διακινούνται 6 εκ. επιβάτες, αριθμός που μπορεί να φτάσει τα 20 εκ.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης διαπίστωσε πως «η Αγορά δεν βρίσκεται σε ισορροπία από τη μία υπαρχουν αερομεταφορείς που θέλουν να αυξήσουν το μεταφορικό τους έργο και από την άλλη υπάρχει μια οριζόντια πολιτική στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

«Είναι ένα ζήτημα που αφορά οριζόντιες πολιτικές σε επίπεδο Ελλάδας και Ε.Ε. αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και κάνουμε είναι να πιέσουμε πολιτικά. Η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει μια συνολική αξιολόγηση να ζυγίσει δηλαδή τα οφέλη και τις ζημίες. Το αίτημα της Ryanair είναι να μηδενιστούν τα τέλη για τις νέες αεροπορικές συνδέσεις μόνο για τον χειμώνα (…) Μία μείωση 12 ευρώ ανά επιβάτη, προκαλεί υπερπολλαπλάσια οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Δηλαδή αν η Fraport δεν εισπράξει 12 ευρώ θα υπάρχουν πολλαπλά οφέλη τόσο για την κοινωνία όσο και για το αεροδρόμιο» τόνισε και έκανε λόγο για  «γενικότερες επιχειρηματικές ισορροπίες» και με εθνικές και με ξένες εταιρείες αλλά και με tour operators που φαίνεται να καθορίζουν τις αποφάσεις.

zarpanews.gr

6 thoughts on “Με διαρροές το Υπουργείο Τουρισμού λέει «όχι» στο αίτημα της Ryanair για μείωση φόρων τον χειμώνα στο Αεροδρόμιο Χανίων

  1. Γιατί δεν αναλαμβανει τότε ο δήμος Χανίων η ο ξενοδοχοσυλλογος η ο εμπορικός σύλλογος τα τέλη αεροδρομίου της Ryanair ?
    Χουβαρνταδες με την τσέπη άλλων?
    Ο τσάμπα πέθανε.
    Ήντα λέτε ρε ιρλανδεζοι…μηδενικά τέλη αεροδρόμιου? Εσείς δεν τα κονοματε στα Χανιά?
    Τότε γιατί όχι και για την Aegean?

      1. Δηλαδή η Ryanair που τα πήρε από τσέπη ξένη δεν πιάνεται; Και έλεος κάποια στιγμή αυτό το «εγώ σε πληρώνω» να σταματήσει. Όταν εσύ φοροδιαφευγεις κάνεις μοκο

  2. Είναι ποτέ δυνατόν η Fraport δηλαδή Lufthansa να δώσει κίνητρα σε ανταγωνιστή; Και σιγά ο Κικίλιας μην βάλει πλάτη για τα Χανιά.Ας πάμε τώρα να ξαπλώσουμε στην πίστα του αεροδρομίου για διαμαρτυρία!!!

  3. Τι να έρθει να κάνει ο τουρίστας το χειμώνα στα Χανιά; Να μαζέψει ελιές; Βάλτε κάνα λεωφορείο πρώτα να μη χρειάζεται να νοικιάσει αυτοκίνητο με το που κατέβει, φτιάξτε κάνα πεζοδρομο να μπορεί να περπατήσει και το βλέπουμε για σοβαρο τουρισμο. Αυτά έπρεπε να τους πει η Ράιαν….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook