Με χαμόγελα η αυλαία των Πανελλαδικών | Πως έγραψαν τα Χανιωτάκια στη Βιολογία | Photos

με-χαμόγελα-η-αυλαία-των-πανελλαδικών-878838

Χαρούμενοι βγήκαν οι μαθητές από τα σχολεία, κατά το τελευταίο μάθημα των πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα Τρίτη, που εξετάστηκαν στο μάθημα της Βιολογίας γενικής παιδείας και προσανατολισμού.

Με αισιοδοξία για τα σημερινά γραπτά, μαθητές των Χανίων μίλησαν στο zarpanews.gr κατά την έξοδό τους από τις σχολικές αίθουσες σχετικά με την προσπάθειά τους στο μάθημα της Βιολογίας Προσανατολισμού:

Η Μαρία χαρακτήρισε πολύ πιο εύκολα τα θέματα, από εκείνα που πίστευε ότι θα έπεφταν ενώ όπως σχολίασε, ήταν πιο απλά «λογικά για να ισοσταθμίσουν τη διαφορά σε σχέση με την «καταστροφή» στη Φυσική και τη Χημεία». Στόχος της η Ιατρική.«Άλλα περίμενες στην αρχή και άλλα προέκυπταν στη συνέχεια, πιστεύω ωστόσο ότι έγραψα καλύτερα από τα προηγούμενα μαθήματα, γιατί η Βιολογία μου αρέσει» δήλωσε η Χαρά εξερχόμενη από το σχολικό κτίριο, που θέλει να περάσει Κτηνιατρική.

Ο Κυριάκος ήταν και αυτός από τους ικανοποιημένους, ενώ για τα θέματα είπε πως «ήταν σχετικά απαιτητικά σε κάποια σημεία, αλλά σε γενικό βαθμό αναμενόμενα, χωρίς εκπλήξεις. Εγώ είμαι ευχαριστημένος και από τα προηγούμενα μαθήματα και πιστεύω ότι θα πιάσω τη βαθμολογία για να περάσω στην Ιατρική που θέλω».

Αρκετά βατά χαρακτήρισε τα θέματα η Αναστασία που εκτιμά πως έγραψε πολύ καλά, ενώ έχει στόχο και το Βιολογικό.

«Νομίζω ήταν βατά, για αυτούς που είχαν διαβάσει έγραφαν εύκολα. Τα δύσκολα θέματα που έπεσαν στα προηγούμενα μαθήματα έκαναν τα σημερινά να φαντάζουν εύκολα και θεωρώ πως γράψαμε όλοι», συμπλήρωσε η Μίριαμ που έχει στόχο την Οδοντιατρική σχολή.

 

Οι μαθητές που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους σε εξειδικευμένες σχολές, θα χρειαστεί να εξεταστούν και σε κάποια ειδικά μαθήματα, τα οποία θα αρχίσουν να δίνονται τις επόμενες μέρες.

Ειδικότερα, στις 21/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αγγλικά και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών στις 22/6. Ακόμη, στις 24/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο ελεύθερο σχέδιο και την επόμενη ημέρα (25/6) στο γραμμικό σχέδιο.

Στις 26/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γαλλικών και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών: 27/6 η Αρμονία, στις 28/6 ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, στις 29/6 η Μουσική Αντίληψη και Γνώση και την 1η Ιουλίου η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2/7 με την εξέταση του μαθήματος των Ιταλικών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι από σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου θα διεξάγονται οι Υγειονομικές Εξέτασεις και Πρακτικές Δοκιμασίες των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook