Με αυτόν τον τρόπο τα κινητά βλάπτουν το δέρμα σας

με-αυτόν-τον-τρόπο-τα-κινητά-βλάπτουν-τ-1169065

Είναι γεγονός ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει, σχεδόν, η επέκταση του σώματός μας, καθώς τα χρησιμοποιούμε ανελλιπώς από τη στιγμή που θα ξυπνήσουμε, μέχρι την ώρα που θα πέσουμε για ύπνο.

Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι αυτός ο φαινομενικά εξαιρετικός «σύμμαχος» σε άλλες εκφάνσεις της ζωής, μπορεί να βλάψει το δέρμα σας; Δείτε παρακάτω πώς συμβαίνει αυτό και πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε αποτρέποντας τα προβλήματα που δημιουργούν.

Οι μεγαλύτεροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το γεγονός ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν καθαρίζονται τακτικά και ότι είναι σχεδόν όλη την ημέρα στα χέρια σας. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο είναι πολύ εκτεθειμένα στον κόσμο και, ως εκ τούτου, στη βρομιά και τα βακτήρια που υπάρχουν εκεί έξω, αλλά επίσης ότι δεν κάνετε τίποτα γι’ αυτό…

Ως αποτέλεσμα και των δύο αυτών παραγόντων, τα κινητά τηλέφωνα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τη συσσώρευση ρύπων, λιπαρότητας, βακτηρίων και υπολειμμάτων μακιγιάζ. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν εύκολα να επηρεάσουν το δέρμα των χεριών και του προσώπου σας κάθε φορά που ασχολείστε με το τηλέφωνό σας ή λαμβάνετε μια κλήση. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος εδώ είναι η φραγή των πόρων του δέρματός σας, κάτι που μπορεί άμεσα να οδηγήσει σε έξαρση της ακμής.

Η καλύτερη λύση για να αποφύγετε οποιαδήποτε από αυτές τις πιθανές εξάρσεις είναι να καθαρίσετε το κινητό σας τηλέφωνο. Το τρίψιμο με λίγο αντισηπτικό όχι μόνο θα απομακρύνει ιούς, αλλά θα καθαρίσει επίσης όλη τη βρομιά από την οθόνη. Ένας άλλος πιθανός τρόπος για να αποφύγετε εντελώς αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιείτε ακουστικά για να απαντήσετε στο τηλέφωνό σας, ώστε να αποφύγετε την άμεση επαφή με το πρόσωπό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, θα πρέπει επίσης να αποτρέψετε τα χέρια σας να αγγίζουν το πρόσωπό σας μετά την επαφή τους με το κινητό σας.

Μια άλλη πιθανή ζημιά που μπορεί να προκαλεί το κινητό είναι η πρόωρη γήρανση. Ενώ πραγματοποιούνται ακόμη έρευνες για το συγκεκριμένο θέμα, πιστεύεται ότι το ορατό φως υψηλής ενέργειας, γνωστό και ως «μπλε φως», μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την όραση και την υγεία του δέρματος. Αυτό το φως υπάρχει στις περισσότερες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων, με τις οποίες έρχεστε σε επαφή αρκετά συχνά μέσα στην ημέρα.

Αν και είναι πολύ δύσκολο να μειωθεί η χρήση κινητών τηλεφώνων, η εξισορρόπηση της χρήσης τους και της περιποίησης του δέρματός σας αποτελεί μια δυνατή λύση σύμφωνα με τον διευθυντή κλινικής και καλλυντικής έρευνας στη Δερματολογία στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, Δρ Joshua Zeichner, όπως δήλωσε στο koko.news. Τα τοπικά προϊόντα, για παράδειγμα, όπως τα αντιοξειδωτικά, είναι εξαιρετικοί «σύμμαχοι» ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και τη ζημιά που προκαλούν στο δέρμα, καθώς λειτουργούν σαν μέτρα ασφαλείας έναντι πηγών τέτοιων προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του μπλε φωτός.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook