Με αυτή τη… μακαρονάδα «έριξε» ο πρίγκιπας Ουίλιαμ την Κέιτ

Η συνταγή που έφτιαξε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην Κέιτ Μίντλετον, στα πρώτα τους ραντεβού το 2001, όταν ακόμα ήταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους, συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο «Α Taste of Home» με 120 συνταγές διακεκριμένων σεφ και celebrities για την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του βρετανικού φιλανθρωπικού σωματείου The Passage. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου προορίζονται για να στηρίξουν τους άστεγους στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ είχε αποκαλύψει πέρυσι στην τηλεοπτική εκπομπή «A Berry Royal Christmas, ότι ο αγαπημένος της «συνήθιζε στα φοιτητικά χρόνια να μαγειρεύει κάθε είδους γεύματα. Μπολονέζ και τέτοια πράγματα. Νομίζω ότι τότε προσπαθούσε να με εντυπωσιάσει».

Η πριγκιπική συνταγή για μακαρονάδα με σάλτσα μπολονέζ έχει ως εξής:

Υλικά για τέσσερα άτομα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο και ψιλοκομμένο
2 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένα
350 γρ. άριστης ποιότητας άπαχο βοδινό κρέας
250 ml ξηρό, λευκό κρασί
120 ml γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοαλεσμένο
1 κονσέρβα 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πουρέ ντομάτας
250 γραμμάρια μακαρόνια ή μπουκατίνι
50 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Για να φτιάξετε τη σάλτσα ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτετε το καρότο και το σέλινο και μαγειρεύετε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας.

Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να «σπάσετε» τον κιμά και προσθέστε τον στο τηγάνι, ανακατεύοντάς τα όλα. Μαγειρέψτε, μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ αλλά μην το αφήσετε να ροδίσει. Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, κλείστε τη φωτιά και ανακατέψτε το γάλα και το μοσχοκάρυδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το γάλα.

Ανακατέψτε τις ντομάτες και τον πουρέ και στη συνέχεια βάλτε το αλατοπίπερο. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για περίπου τρεις ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Όταν η σάλτσα σας είναι έτοιμη, βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι να βράσει και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο νερό, ανακατέψτε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Στραγγίστε καλά. Χωρίστε τα ζυμαρικά σε τέσσερα μπολ και προσθέστε την καυτή σάλτσα σε κάθε μερίδα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε την παρμεζάνα σε ένα μικρό πιάτο.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ