Χανιά | Σήμερα η έκθεση με ρετρό ηλεκτρονικά παιχνίδια – Με ελεύθερη είσοδο και δυνατότητα για παιχνίδι

χανιά-σήμερα-η-έκθεση-με-ρετρό-ηλεκτρο-1623462

Έκθεση retro ηλεκτρονικών παιχνιδιών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στο Civitel Akali Hotel, Κισσάμου 55, από τις 12:00 μέχρι τις 20:00.

Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 400 εκθέματα με παιχνίδια χειρός, κονσόλες τηλεόρασης, κονσόλες Pong, καμπίνες παιχνιδιών, ρετρό υπολογιστές (Commodore 64, Amiga κλπ).

Δύο Χανιώτες, ο Αντώνης Καστρινάκης και ο Νεκτάριος Σεργάκης, ερασιτέχνες ηλεκτρονικοί, με αφορμή την μεγάλη αγάπη τους στα κάθε είδους ηλεκτρονικά παιχνίδια, ξεκίνησαν το 2010 να τα συλλέγουν, αρχικά από το διαδίκτυο και από παλαιοπωλεία. Μετά από επίμονες προσπάθειες και προσωπική εργασία 12 χρόνων, παρουσιάζουν την έκθεση στην οποία εκτίθενται ηλεκτρονικά παιχνίδια χειρός, κονσόλες παιχνιδιών για τηλεόραση, Atari, Nintendo, Sega, Bandai και άλλα πολλά από το 1977 έως σήμερα.

Επίσης στην έκθεση θα βρείτε tabletop games, arcade καμπίνες με κέρματα, ρετρό υπολογιστές Amstrad cpc 6128, Commodore 64, Apple Macintosh και άλλα.

Όπως λένε οι ίδιοι, «σκόπος μας είναι να δώσουμε μια επιστημονική διάσταση στην έκθεση έτσι ώστε να κατανοήσουμε την εξέλιξη της τεχνολογίας»

Πρόκειται για τη δεύτερη έκθεση που διοργανώνουν οι δύο Χανιώτες συλλέκτες, καθώς είχε προηγηθεί μία αντίστοιχη στο παρελθόν, ωστόσο επανέρχονται 5 χρόνια μετά με πολλά νέα εκθέματα

Θα υπάρχει δυνατότητα για παιχνίδι.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Μία έκθεση που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Μόνο για μία ημέρα, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Ακολουθούν φωτογραφίες με μερικά δείγματα της συλλογής:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook