Με αρνητικό πρόσημο βαθμολογούν οι πολίτες τις επιλογές Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας – Ανεύθυνη η στάση της εκκλησίας

με-αρνητικό-πρόσημο-βαθμολογούν-οι-πο-1123581

Την ξεκάθαρη απογοήτευση αλλά και τον θυμό των πολιτών για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέγραψε η δημοσκόπηση της Prorata, Σφυγμός Νοεμβρίου, που δημοσιεύεται σήμερα, Τετάρτη 02.12.2020, στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Είναι ενδεικτικό πως οι πολίτες βαθμολογούν αρνητικά όλες τις επιλογές της κυβέρνησης στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. Από τα μέτρα για το lockdown και τη διαχείριση των νοσοκομείων και των σχολείων, μέχρι τις επιλογές της για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα χαρακτηρίζει ανεύθυνη τη στάση που κράτησε στην πανδημία η Εκκλησία.

-Το 55% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα αξιολογούν ως σίγουρα αρνητικά και μάλλον αρνητικά τη μέχρι στιγμής διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι την περίοδο 19-22 Μαρτίου οι σίγουρα θετικές και μάλλον θετικές γνώμες έφταναν το 80% ενώ η κατρακύλα άρχισε από τον Μάϊο και κρατά μέχρι και σήμερα.

-Το 65% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν έκανε ότι ήταν δυνατό για την αποτροπή του δεύτερου lockdown

-Το 45% πιστεύει ότι το δεύτερο lockdown θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρό

-Το 55% εκτιμά ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα νοσοκομεία σίγουρα και μάλλον αρνητικά.

-Το 58% ότι διαχειρίστηκε τη λειτουργία των σχολείων σίγουρα και μάλλον αρνητικά

-Το 57% ότι διαχειρίστηκε τη λειτουργία των επιχειρήσεων σίγουρα και μάλλον αρνητικά.

Αρνητική είναι η γνώμη των πολιτών και στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν δυνατό για την προστασία των μικρών επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις

-Το 68% εκτιμά ότι το ΕΣΥ δεν είναι προετοιμασμένο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

-Το 63% δηλώνει ότι σίγουρα ναι και μάλλον ναι θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

-Το 72% θεωρεί ανεύθυνη τη στάση που κράτησε η Εκκλησία στην πανδημία

-Το 56% δηλώνει καθόλου και όχι ιδιαίτερα ικανοποιημένο συνολικά από το έργο της Νέας Δημοκρατίας ως κυβέρνηση.

Στο ερώτημα πως θα διαχειρίζονταν την πανδημία μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες που ρωτήθηκαν απάντησαν σε ποσοστό 52% μάλλον και σίγουρα χειρότερα, σε ποσοστό 28% μάλλον και σίγουρα καλύτερα και σε ποσοστό 16% το ίδιο με τη Νέα Δημοκρατία.

Στην πρόθεση ψήφου και σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να χάνει δυο ποσοστιαίες μονάδες και από το 38% να πέφτει στο 36%.

Σταθερός παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24%, το ΚΙΝΑΛ στο 5%. Το ΚΚΕ εμφανίζει μια μικρή κάμψη με 4% σε σχέση με το 4,5% του Ιουνίου, η Ελληνική Λύση παραμένει στο 3% ενώ το ΜέΡΑ25, πάει στο 2,5% από 3% στη μέτρηση του Ιουνίου.

2 thoughts on “Με αρνητικό πρόσημο βαθμολογούν οι πολίτες τις επιλογές Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας – Ανεύθυνη η στάση της εκκλησίας

  1. Ναι καλά, σας πιστέψαμε εκεί στην ΕφΣυν. Ούτε ο Τσίπρας δεν σας πιστεύει βασικά, έχει περάσει 1.5 χρόνος και ακόμα να ζητήσει εκλογές.

  2. Είναι μια δημοσκόπηση που ρωτάει ποιο κακό είναι χειρότερο ! Που σημαίνει 100% αρνητικό και για τους δυο ανίκανους ανθέλληνες πολιτικούς που ψηφίσαμε ! Που επίσης σημαίνει ότι αν δεν ωριμάσουμε πολιτικά και να αρχίσουμε να ψηφίζουμε με σοβαρά κριτήρια όπως ειλικρίνεια, ικανότητα, προηγούμενη επιτυχημένη δραστηριότητα, προηγούμενο εθελοντισμό, φιλανθρωπικό έργο, και πάνω από όλα φιλέλληνα θα κυλιόσαστε στη λάσπη των επιλογών μας όπως τώρα.!
    Η ψήφος σε αυτούς που μας τάζουνε, σε ψεύτο-ελίτ, σε κόρες, γιούς, ανηψιούς και συντέκνους, ομοϊδεάτες κλπ είναι η αιτία που τώρα ζούμε σε μιά πτωχευμένη για το λαό χώρα με εκατομμυριούχους πολιτικούς, και με ιδιοκτήτες εφημερίδων και καναλιών εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβους, με μεροκάματα Αφρικής, με μια καταλυμένη από λαθραίους εγκληματίες αλλοδαπούς, με μια Βουλή τσίρκο που οι μισοί δεν ξέρουν α βάλουν ούτε την υπογραφή τους και εσεις σαν ψηφοφόροι να φοβάστε να αποδεχτείτε την κληρονομιά των παππούδων και των γονιών σας την ίδια ώρα που πληρώνετε το ένα τρίτο του μισθού σας για να ταϊζετε και να προσφέρετε στους λαθραίους ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ, τζάμπα ζωή σε κλιματιζόμενα σπίτια δωρεάν, τζάμπα μεταφορές, τζάμπα νοσοκομεία, τζάμπα φάρμακα, κλπ κλπ.
    Ποιος Έλληνας και ποιος πολιτικός και ποιος αστυνομικός δεν γνωρίζει ότι οι αλλοδαποί σκοτώνουν, ληστεύουν και εκμεταλευωντε τα παιδιά μας με ναρκωτικά κλπ, και όμως εξακοοουθουν να τους αφήνουν να μπαίνουν στη χώρα και επίσης να κυνηγούν και να εξοντώνουν τους Έλληνες που προσπαθούν να αντισταθούν στο θάνατο τους από τους εγκληματίες. Αναρωτηθείτε λοιπόν αν οι πολιτικοί και τα αφεντικά σας σας θεωρούν σκουπίδια για κατανάλωση η όχι. Σκεφτειτε που και πόσους αλλοδαπούς φονιάδες έχουν πιάσει και ποσο μείνανε φυλακή. Στις τελευταίες δυο -τρεις μέρες δυο τρεις φόνοι δικών μας ανθρώπων από αλοδαπους που δεν έπρεπε καν να υπήρχαν στην χώρα και δεν κουνιέται φίλο μέχρι να έρθουν να μας πουν ότι το παιδί μας η ο πατέρας μας η μάννα μας κλπ βρέθηκαν μαχαιρωμένοι, στραγγαλισμένου κλπ και ψάχνουμε να βρούμε τι έγινε ! Ξυπνήστε, ξεσηκωθείτε, η Ελλάδα είναι δίκη σας, δεν είναι ούτε του Μητσοτακη ούτε του Τσίπρα, αυτοί είναι ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΑΣ με ολους τους υπόλοιπους στη Βουλή !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook