Με… αποστάσεις ασφαλείας ξεχύθηκαν οι Χανιώτες στις παραλίες | Photos

Ενημερωμένοι αλλά κυρίως συνειδητοποιημένοι φαίνονται οι Χανιώτες οι οποίοι αναζήτησαν λίγη δροσιά στις κοντινές -κυρίως- παραλίες.

Όπως είναι γνωστό, από τις 8 το πρωί του Σαββάτου είναι ανοικτές οι οργανωμένες παραλίες – 515 συνολικά σε όλη τη χώρα – με λεπτομερείς κανόνες προστασίας, κάτι που, όπως φαίνεται να τήρησαν -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- οι Χανιώτες.

Ο φωτογραφικός φακός του zarpanews.gr βρέθηκε στις παραλίες στη Νέα Χώρα, στη Χρυσή Ακτή, στους Αγίους Αποστόλους, στο Καλαμάκι, στην Αγία Μαρίνα και στον Σταυρό και αποτύπωσε την εικόνα που είχαν το μεσημέρι του Σαββάτου:

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι αν για τις περισσότερες παραλίες δεν έχει γίνει δημοπράτηση και άρα δεν υπάρχουν ανάδοχοι για ομπρελοκαθίσματα και καντίνες, ενώ κλειστά παραμένουν μέχρι νεωτέρας τα beach και pool bar (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Ακολουθούν οι οδηγίες, όπως τις ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

Όσον αφορά στην απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.

Σχετικά με τις ξαπλώστρες, επιτρέπονται μέχρι 2 ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Επιπλέον, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες, πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήτοι, κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away. Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο λειτουργίας του καταστήματος. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζομένους. Στα σημεία αυτά απαγορεύεται το delivery.

Σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες- καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου. Το προσωπικό υποχρεούται επίσης, να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Τέλος, απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, είναι απαραίτητο στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες υγιεινής.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ