Με ανατροπή στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης ο Στέφανος Τσιτσιπάς

με-ανατροπή-στα-προημιτελικά-του-masters-της-1363701

Μετά από μια μεγάλη μάχη που διήρκησε περίπου δύο ώρες κάτω απ’ τον ζεστό ήλιο της Ρώμης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 σετ (4-6, 6-0, 6-3) του Ρώσου Κάρεν Χατσάνοφ και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Internazionali BNL D’ Italia.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νούμερο 5 στον κόσμο, δυσκολεύτηκε, ιδίως στο πρώτο σετ, αλλά μόλις βρήκε ρυθμό ήταν ασταμάτητος και έκαμψε την αντίσταση του Χατσάνοφ (νο.24) και θα παίξει για μια θέση στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης (1000άρι) με τον νικητή του ζευγαριού Κραΐνοβιτς – Σίνερ.

Το ματς πάντως δεν άρχισε καλά για τον Τσιτσιπά ο οποίος με το «καλημέρα» υπέστη μπρέικ απ’ τον αντίπαλό του. Και μολονότι έφερε το παιχνίδι στα ίσια με δικό του μπρέικ για το 3-3, ο Ρώσος έσπασε για δεύτερη φορά το σερβίς του Ελληνα πρωταθλητή προτού κλείσει το σετ στο 6-4 μετά από 45 λεπτά.

Η απώλεια του σετ αφύπνησε ολοκληρωτικά τον Τσιτσιπά, ο οποίος κυριάρχησε απ’ το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του δεύτερου σετ. Το άκρως εντυπωσικό 6-0 σε περίπου 30 λεπτά ήταν ενδεικτικό του τρόπου που έπαιξε ο Στέφανος, ο οποίος δεν επέτρεψε στον Χατσάνοφ να πάρει ανάσα.

Περίπου ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και στο τρίτο και τελευταίο σετ, όπου ο Τσιτσιπάς έκανε μεμιάς μπρέικ φτάνοντας γρήγορα στο 3-0, στο 4-1, στο 5-2 κι εν τέλει στο 6-3.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook