Με αναμμένα κεριά η σιωπηρή πορεία για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού | Video

με-αναμμένα-κεριά-η-σιωπηρή-πορεία-για-1620573
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την τραγική νύχτα της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή επί της οδού Γαζή, όταν αυτός και οι φίλοι του, δέχθηκαν την άγρια επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Σε κλίμα συγκίνησης, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα η σιωπηρή πορεία εις μνήμην του Άλκη, ενός παιδιού που έγινε σύμβολο κατά της οπαδικής βίας. Οι συμμετέχοντες κρατούν αναμμένα κεριά, όπως και πολλοί από αυτούς φορούν ρούχα της αγαπημένης τους αθλητικής ομάδας. Ψιθυριστά ακούγεται «γιατί; γιατί τον σκότωσαν;».

Η πορεία ξεκίνησε από το σημείο της δολοφονίας του αδικοχαμένου Άλκη, από την οδό που πήρε το όνομά του. Στην κεφαλή της βρίσκονται δύο παιδιά. Αυτή την ώρα κατευθύνεται προς το πάρκο Αθλητικής Βίας και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, όπου θα προβληθούν φωτογραφίες από τις δράσεις που έχουν γίνει στη μνήμη του Άλκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πανό που κρατούν οι διαδηλωτές απεικονίζεται ο μυθολογικός τιτάνας Τίτορμος να έχει στην αγκαλιά του τον Άλκη. Ο Τίτορμος ο Αιτωλός σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν βοσκός ταύρων και αγελάδων και ζούσε στο Παναιτωλικό όρος με το κοπάδι του. Γεννήθηκε και έζησε σ’ αυτά τα ψηλά βουνά και ποτέ δεν κατέβηκε σε κατοικημένους και πολιτισμένους τόπους γιατί ένιωθε μια αντιπάθεια για την κοινωνική ζωή και ήταν ευχαριστημένος στην μοναξιά του ανάμεσα στα βόδια του και στ’ άγρια θηρία. Ήταν όμως ευγενικός και ντροπαλός σαν μικρό παιδί.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν με μουσική και μέλη της Φιλαρμονικής Καλαμαριάς, ερμηνεύοντας το πένθιμο εμβατήριο Marcia Funebre του Σοπέν.

 thesstoday.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook