Με 5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης η ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων: Τι περιλαμβάνει το έργο – Πότε δημοπρατείται

με-5-εκ-ευρώ-από-την-περιφέρεια-κρήτης-η-1278194

Σύσκεψη εργασίας για την ενεργειακή αναβάθμιση του γενικού νοσοκομείου Χανίων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο διοικητής του ιδρύματος, Γιώργος Μπέας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το έργο είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί το α’ εξάμηνο του 2022, και προβλέπει να αντικατασταθούν το σύνολο των κουφωμάτων του κτηρίου με νέα ενεργειακά κουφώματα και να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού με αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες led.

Προβλέπεται ακόμα αντικατάσταση λεβήτων πετρελαίου και των υδρόψυκτων ψυκτικών συγκροτημάτων που καλύπτουν σήμερα τις ανάγκες σε θέρμανση, ζεστό νερό και ψύξη, από σύστημα γεωθερμίας.

Επιπλέον, θα εγκατασταθεί ολοκληρωμένο σύστημα σκίασης στη νότια και τη δυτική όψη του κτηρίου, ενώ θα υπάρχει αυτόματο σύστημα παρακολούθησης του ήλιου ώστε οι περσίδες να ρυθμίζονται αυτόματα εξασφαλίζοντας υψηλότερη ενεργειακή αποδοτικότητα.

Τέλος, θα εγκατασταθούν περιφερειακά συστήματα αυτοματισμών με σκοπό τη διαχείριση και τον έλεγχο των συστημάτων θέρμανσης ψύξης και κλιματισμού και θα παρακολουθείται η ενεργειακή στάθμη του κτηρίου σε πραγματικό χρόνο και με πραγματικά δεδομένα, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης αντίδρασης σε περίπτωση που η κατανάλωση ξεφύγει από τα προκαθορισμένα όρια.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook