Με 20 κρούσματα κορονοϊού το «Ελ. Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ παραμένει «εγκλωβισμένο» έξω από το λιμάνι

με-20-κρούσματα-κορονοϊού-το-ελ-βενιζέ-731775
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Είκοσι κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν πάνω στο ε/γ-ο/γ «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται αρόδου, δηλαδή στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά.

Στην επίσημη ενημέρωση έγινε λόγος για κρουαζιερόπλοιο και στην Ακτή Μιαούλη ψάχνουν να βρουν αν το επιβατηγό-οχηματαγωγό δηλώθηκε σαν κρουαζιερόπλοιο και αν ναι, για ποιους λόγους ή αν πρόκειται για ασυνεννοησία.

Αρχικώς, στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο (δείτε ΕΔΩ) και στη συνέχεια σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς. Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ στο πλοίο μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 383 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων.

Γιατί δεν μπόρεσε να δέσει στον Πειραιά

Το πλοίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου. Δεν του επιτρέπεται να δέσει γιατί προέρχεται από ταξίδια μεταξύ της Καντίθ της Ισπανίας και λιμανιών της Τουρκίας. Είναι ελληνικών συμφερόντων αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες.

Δείτε επίσης: «Εγκλωβισμένο» εδώ και τέσσερις μέρες έξω από το λιμάνι το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το πλοίο μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean. Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο πήρε τη ρότα της επιστροφής. Στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν το άφησαν να δέσει και αποφασίστηκε να πλεύσει προς Πειραιά. Όμως οι Λιμενικές αρχές του απαγόρευσαν να δέσει στο λιμάνι.

Τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται.

Από τα 383 μέλη πληρώματος 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ειδικότερα 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook