Μαζική η διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα

μαζική-η-διαδήλωση-για-την-επέτειο-του-954570

Μαζικό παρών έδωσαν οι πολίτες στην πορεία για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο που αποτέλεσε την απαρχή για την πτώση της χούντας. Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι πήραν μέρος στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με την οποία κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης.

Αποκλεισμένη η πλατεία των Εξαρχείων – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Υπό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η πλατεία Εξαρχείων, ενώ ομάδες κουκουλοφόρων επιχειρούν να εισέλθουν σε πολυκατοικίες, στα Εξάρχεια. Στην οδό Σπύρου Τρικούπη ομάδα αγνώστων μπήκε σε πολυκατοικία κάνοντας διάρρηξη στην πόρτα. Μία άλλη ομάδα ατόμων ανέβηκε σε ταράτσα πολυκατοικίας στην Στουρνάρη, στο ύψος της πλατείας Εξαρχείων. Λίγο αργότερα, ακολούθησε νέα έφοδος της Αστυνομίας, πίσω από το Πολυτεχνείο. Πρόκειται για το τρίτο κτίριο που οι αστυνομικοί έκαναν επέμβαση.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε συνολικά σε επτά συλλήψεις και δύο προσαγωγές, από τις πολυκατοικίες στην οδό Σπύρου Τρικούπη 3-5 και Στουρνάρη 4 στα Εξάρχεια.

Οι έξι συλλήψεις έγιναν στο δώμα της πρώτης πολυκατοικίας και η έβδομη έξω από το ίδιο κτίριο ενώ οι δύο προσαγωγές έγιναν από την πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, βρίσκονταν σε δώμα της ταράτσας της πολυκατοικίας όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βόμβες μολότοφ, γάντια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook