Μαζικά τεστ στον Λασίθι στην προσπάθεια να ελεγχθεί η διασπορά του κορονοϊού

μαζικά-τεστ-στον-λασίθι-στην-προσπάθε-1160369

Τα χειρότερα τρέχουν να προλάβουν στον Άγιο Νικόλαο μετά τα μαζικά κρούσματα κορωνοιού που εντοπίστηκαν και έθεσαν σε συναγερμό τις υγειονομικές και όχι μόνο αρχές.

Μπορεί για την ώρα η περιοχή να παραμένει στην «κίτρινη ζώνη» του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας του τέθηκε εκ νεού σε λειτουργία, ωστόσο η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ είναι άμεση και μάλιστα οργανώνει τις επόμενες κινήσεις του σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς του ιού στην κοινότητα μετά την εστία που έχει δημιουργηθεί από τα κρούσματα στο βρεφονηπιακός σταθμός της Αμμούδας, στις τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αλλά και τα περιστατικά στα σχολεία.

Έτσι από αύριο στην περιοχή ξεκινά σειρά μαζικών ελέγχων με την διενέργεια μοριακών τεστ, τόσο στο βρεφονηπιακό σταθμό στην Αμμούδα, όσο και μαθητών και εκπαιδευτικών σε σχολεία που έχουν εντοπιστεί περιστατικά.

Σύμφωνα με την Επόπτρια Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ στο Λασίθι Αθηνά Καρπούζη που μίλησε στο Cretalive, την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να γίνουν και μαζικά rapid test στον πληθυσμό με τη μέθοδο του drive through.

Ειδικότερα:

Αύριο, Κυριακή, στις 17.00 το απόγευμα στο βρεφονηπιακό σταθμό στην Αμμούδα θα ελεγχθούν περίπου 150 παιδιά, των οκτώ υπολοίπων τμημάτων του σταθμού. (Μέχρι τώρα είχαν ελεγχθεί τα βρέφη και νήπια των τριών τμημάτων όπου βρεθήκαν θετικοί οι βρεφονηπιοκόμοι)

Τη Δευτέρα στις 09.00 το πρωί, στο ΡΕΞ θα ελεγχθούν τα παιδιά των τμημάτων (δημοτικών και νηπιαγωγείων) όπου εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα. Στη συνέχεια, στις 13:30 της ίδιας ημέρας θα ελεγχθούν και οι δάσκαλοι αυτών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου θα γίνει μαζικός έλεγχος rapid test του πληθυσμοί με τη μέθοδο του drive through. Η διαδικασία θα γίνει στο χώρο πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Η διαδικασία θα γίνει με τη συνδρομή της 7ης ΥΠΕ, της Περιφέρειας- Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, δύο κλιμακίων του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Περιφερειακής Ενότητας Ηράκλειου, καθώς και του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook