Μαζί με τους πρώτους τουρίστες, ήρθε και… το ΣΔΟΕ στα καταστήματα εστίασης των Χανίων

μαζί-με-τους-πρώτους-τουρίστες-ήρθε-κα-860989

Ήδη από τις αρχές Απριλίου έχουν ξεκινήσει στα Χανιά οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ  αλλά και του ΣΕΠΕ, σε επιχειρήσεις εστίασης όπως έκανε γνωστό η  πρόεδρος του σωματείου εστίασης, Άννα Σαματά. «Προς το παρόν δεν έχουμε πρόστιμα αλλά όπου εντοπίζονται μικροπαραβάσεις, προχωρούν σε συστάσεις.

Και του Δήμου Χανίων περισσότερο  Το σωματείο, διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΕΒΕΧ, ενημερωτική εκδήλωση για θέματα που αφορούν τους επιχειρηματίες του κλάδου, όπως τα πνευματικά δικαιώματα αλλά και ο κανονισμός του Δήμου Χανίων για την ανάπτυξη εμπορευμάτων και τραπεζοκαθισμάτων σε δημόσιο χώρο.

«Η τουριστική σαιζόν ξεκινά κι επειδή γίνονται πάρα πολλοί έλεγχοι υπάρχει επιβεβλημένη ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση όχι μόνο για τα μέλη του σωματείου αλλά για όλους τους επιχειρηματίες εστίασης. Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλά θέματα, τα οποία οι υπάρχοντες επιχειρηματίες αλλά και εκείνοι που θέλουν να ανοίξουν τώρα κατάστημα, δεν γνωρίζουν ότι έχει αλλάξει η νομοθεσία.» τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου, Άννα Σαματά.Όπως εξήγησε, τα θέματα αυτά αφορούν την μουσική στα καταστήματα καθώς, έχει αλλάξει ο τρόπος που δίνονται οι άδειες, τα πνευματικά δικαιώματα και τι ισχύει μετά την κατάργηση της ΑΕΠΙ, τα τραπεζοκαθίσματα, δεδομένου ότι έχει αλλάξει ο κανονισμός, έχει τροποποιηθεί και έχει ξανατροποποιηθεί. Και κυρίως τους διάφορους ελέγχους που γίνονται από κρατικούς φορείς, ΣΔΟΕ, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κλπ. 

zarpanews.gr

One thought on “Μαζί με τους πρώτους τουρίστες, ήρθε και… το ΣΔΟΕ στα καταστήματα εστίασης των Χανίων

  1. Πολύ χαίρομαι για αυτό. Μακάρι να γινόταν έλεγχοι 7 μέρες την εβδομάδα, 12 μήνες τον χρόνο και όχι μόνο στα τουριστικά αλλά και στην ενδοχώρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook