Μαζί με τους εκπαιδευτικούς σωματεία των Χανίων – Καλούν τους εργαζομένους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν ξανά οι εκπαιδευτικοί στα Χανιά. Την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Τα συνδικαλιστικά σωματεία του νομού, απευθύνουν κάλεσμα σε εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση,

Όπως αναφέρουν:

“Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, όλων των εργαζομένων, για την ολόπλευρη μόρφωση και την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου δε γνωρίζουν απαγορεύσεις.

Με μπαράζ αγωγών και αξιοποιώντας τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη, η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας επιδιώκει να επιβάλει τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που μετατρέπουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις και υποβαθμίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας.

Με αποφάσεις «κατά παραγγελία» από τα δικαστήρια η απεργία – αποχή και ο συλλογικός αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων κρίνονται «παράνομα και καταχρηστικά» όπως άλλωστε συμβαίνει διαχρονικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των απεργιών που κρίνονται στα δικαστήρια.

Όμως η πολιτική που θέλει να μετατρέψει τα σχολεία σε επιχειρήσεις και τη μόρφωση σε εμπόρευμα έχει ήδη απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, όλου του λαού.

Το «χαστούκι» της συμμετοχής του 95% των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή από την διαδικασία κατηγοριοποίησης και υποβάθμισης των σχολείων, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές από το Υπ. Παιδείας, οδηγεί την κυβέρνηση στον μόνο δρόμο που της έχει απομείνει, στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Όμως για άλλη μια φορά θα φάει τα μούτρα της. Η αταλάντευτη αγωνιστική στάση εκπαιδευτικών και μαθητών, η πλατιά αλληλεγγύη απ’ όλα τα συνδικάτα και από κάθε εργαζόμενο, θα στείλουν και αυτές τις απαγορεύσεις στο καλάθι των αχρήστων.

Καλούμε όλα τα σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα του Νομού μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εκπαιδευτικών. Με ψηφίσματα, με πλατιά συζήτηση στους χώρους δουλειάς, με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στην απεργιακή συγκέντρωση της Δευτέρας 11 Οκτώβρη, στις 10:30 στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας θα κριθεί το δίκιο τους, θα δυναμώσει ο αγώνας για την ολόπλευρη μόρφωση μέσα από το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Στην αλληλεγγύη και στο συντονισμό των σωματείων, στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης θα ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Κανείς μόνος του. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων, Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων, Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων, Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν Χανίων.”
zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλη η απεργια, θειο δωρο κ’δικαιωμα του καθε δημοκρατικου λαου, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ τη Δευτερα; ΠΣΚ το καναμε; Γιατι οχι μεσοβδομαδα; ΓΙΑ ΝΑ ΝΤΕΜΠΕΛΙΑΣΟΥΜΕ, ΑΜΕ! ΖΗΤΩ η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ